Petak, 22 rujna, 2023

Turizam budućnosti – Edward Bernays University College

Turistička zanimanja budućnosti – Hrvatskom turizmu trebaju promjene

Jedno visoko učilište u Hrvatskoj tvrdi da je prepoznalo buduće potrebe turističkog tržišta te se već sada može pohvaliti s čak dva inovativna studija. Na zagrebačkom Edward Bernays University Collegeu bili su hrabri i još prije četiri godine odlučili pokrenuti studijski program Upravljanje doživljajem u turizmu, koji započinje od ove jeseni.

Pročelnica dr. sc. Romana Lekić, koja je prije bila poduzetnica za buduće stručnjake sa ovog smjera tvrdi da su baš oni spremni biti nositelji promjena, a da se Lijepa naša, kao zemlja koja toliko ovisi o turizmu, u budućnosti se može pozicionirati i kao zemlja koja to radi na adekvatan i održiv način.

Zahvaljujući našem interdisciplinarnom pristupu turizmu, studenti vrlo brzo savladavaju koncept ekonomije iskustva i doživljaja. Završetkom ovog studijskog programa stječe se skup kompetencija kakve trebaju imati budući menadžeri doživljaja. To su sve one vještine i znanja koji su nužni za kvalitetno upravljanje turističkim sektorom te strateški razvoj modernih turističkih destinacija. Tijekom svih studijskih godina razvijaju se kadrovi koji su već neko vrijeme nužni domaćem tržištu. Istovremeno se studente potiče da budi inicijatori nove prakse održivog turističkog razvoja u Hrvatskoj. 

Inovativnost u obrazovanju

Osim što kombiniraju teoriju i praksu, na Bernaysu studentima nude mogućnost online nastave. Neki kolegiji na novom diplomskom studiju turizma izvodit će se na hrvatskom i engleskom jeziku.

Zahvaljujući suradnji s realnim sektorom i organiziranom sustavu prakse te iskustvene nastave, studenti ovog visokog učilišta ne trebaju brinuti za posao. Većina njih zaposli se u roku od tri mjeseca od završetka studija, a nerijetko i za vrijeme studija.

Među njima ima i slavnih, pri kraju dvogodišnjeg studija je i Doris Pinčić, glumica i voditeljica.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno