Srijeda, 4 listopada, 2023

Turizam 365 neće proći dobro. Ostaje samo linija Varšava-Zagreb. Poljski LOT ukinuo sve druge prema crvenoj Hrvatskoj

Poljski nacionalni prijevoznik LOT u studenome prometuje samo prema Zagrebu.

Poljski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za studeni ove godine. U odnosu na prošlu godinu, kompanija će prometovati samo prema Zagrebu, linija prema Dubrovniku je ukinuta za ovogodišnji zimski red letenja, prenosi croatianaviation.com.

LOT Polish Airlines ovog je ljeta prometovao na brojnim linijama iz Varšave i ostalih poljskih gradova prema odredištima u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik). Unatoč korona krizi, uvedeno je više od 13 novih linija. Tzv. zračnim mostovima poljskim je turistima u ovoj kriznoj ljetnoj sezoni Hrvatska bila iznimno dostupna, što potvrđuje i broj dolazaka poljskih turista u RH u ovoj godini.

LOT Polish Airlines uvodi 13 novih linija prema Hrvatskoj

Pokrenuta nova linija LOT-a, Varšava – Rijeka!

LOT se u Hrvatsku vratio 01. srpnja, a ovog je ljeta prometovao na većem broju linija u odnosu na ljetni red letenja prethodne godine.

U zimskom redu letenja koji će uskoro stupiti na snagu, poljski će LOT zadržati svega jednu aktivnu liniju prema Hrvatskoj. Kompanija naime planira prometovati na liniji Varšava – Zagreb. Najavljena su četiri leta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa E170, kapaciteta 70 putnika.

Letovi srijedom i petkom prometovat će u jutarnjem, dok su letovi ponedjeljkom i subotom najavljeni u popodnevnim odnosno večernjim satima.

Iako je LOT prošle zime prometovao i na liniji Varšava – Dubrovnik, to se ove zime neće dogoditi. Zbog utjecaja globalne pandemije i slabe potražnje kompanija je ovu liniju privremeno ukinula i planira na njoj prometovati od proljeća sljedeće godine.

Kako nam je potvrđeno iz ove aviokompanije, LOT iduće ljetne sezone planira prometovati na svim linijama na kojima je prometovao i ovog ljeta (upitna je samo linija Varšava – Rijeka), no odluka o realizaciji tih letova ovisit će prvenstveno o restrikcijama pri putovanju, kao i samoj potražnji.

Do proljeća sljedeće godine LOT će redovno prometovati samo prema Zagrebu, u značajno manjem opsegu u odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno