Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Turistički sektor udružen u pomoći. Ponude za smještaj stižu iz cijele Hrvatske

Mnogi privatni iznajmljivači i hotelijeri iz cijele Hrvatske ponudili su pomoć u smještaju stradalima u potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolici, kazala je u srijedu nakon 33. sjednice Vlade RH ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjca, dodajući da je s hotelijerima razgovarala o doniranju mobilnih kućica te kako su u Ministarstvu u stalnom kontaktu sa svim nadležnim službama, stožerima i drugima.

Već jučer smo u Zagrebu organizirali smještaj za najpotrebitije, uključili su se i mnogi hoteli i u suradnji smo s Hrvatskom udrugom turizma (HUT). Svjesni smo da postoje ljudi na stradalom području koji imaju blago i stoku i ne mogu napustiti svoje domove, i upravo stoga smo organizirali da je već danas 12 mobilnih kućica krenulo iz Istre prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Još će ih oko 24 i možda i više iz naših kampova krenuti prema tamo“, naglasila je nakon sjednice Vlade ministrica Brnjac.

Dodala je da se u prijevozu kućica surađuje s Hrvatskom vojskom te je cilj da što prije dođu na odredište, tamo gdje je najpotrebnije.

LISTA smještaja za stradale u potresu

Cijeli turistički sektor se aktivirao i tijekom jučerašnjog cijelog dana, kao i danas stižu ponude za smještaj iz cijele Hrvatske za one koji su ostali bez domova. Kako bi sve informacije objedinili na jednom mjestu, molimo sve koji mogu ponuditi smještaj za one koji su ostali bez domova iz Petrinje, Siska, Gline i ostalih ugroženih područja, da svoje ponude za apartmane, kuće za odmor, hostele i hotele postave uz sve potrebne kontakte na našoj FB stranici ili nam pošaljite kontakte i opis smještaja koji nudite na goran.rihelj@hrturizam.hr.

Sve ponude za smještaj prosljeđujemo Crvenom križu u Petrinji, Sisku i Glini kako bi informacije došle do onih kojima su najpotrebnije

HTZ uplatio 200 tisuća kuna Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije

Hrvatska turistička zajednica uplatila je 200.000,00 kuna Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama navedene županije koje su pogodili razorni potresi.

Uvažavajući teške okolnosti pod kojima su mnogi izgubili krov nad glavom, a gradovi Petrinja, Sisak i Glina svoj kulturno-povijesni identitet i prepoznatljivost, Hrvatska turistička zajednica je, osim uplaćenog iznosa, uputila dopis i apel svim turističkim zajednicama u Hrvatskoj na solidarnost i pomoć turističkim zajednicama sa stradalih područja u vidu novčane pomoći za obnovu oštećene ili uništene infrastrukture u skladu sa svojim financijskim mogućnostima i to uplatom na račun Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije/broj ž. r. 2407000-1188005144; MB; 1202308; OIB: 14168299259; IBAN: HR5324070001 188005144.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno