Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Turistički promet značit će za svjetsku ekonomiju gubitak od 730 milijardi američkih dolara

Od svih stvari koje su nam trenutno nedostupne putovanja su među najvažnijima. I to ne zato što nam je teško ostati na mjestu, već prije svega jer nas putovanja čine osobama koje jesmo.

Mnogi sanjaju prizore koje smo donedavno prezirali – romantičan trenutak u kojem naš kofer pada na gumenu pokretnu traku u zračnoj luci, miris javnog prijevoza na putu od aerodroma do smještaja, miris kiše na ulicama i osjećaj da si dio najljepšeg svijeta…

Kada se jednom počnu svoditi računi o svemu što se dogodilo u razdoblju od ožujka 2020. godine, jedinstvenost povijesnog trenutka potvrđivat će sljedeće: od 1950. godine nikada nismo manje putovali. Svjetska turistička organizacija objavila je da će u svjetskim razmjerima u 2020. godini, koja uključuje ‘normalno’ razdoblje do izbijanja pandemije, pad međunarodnih dolazaka iznositi oko 70 posto.

U ekonomskim terminima, samo turistički promet značit će gubitak od 730 milijardi američkih dolara, što je osam puta više nego u kriznoj 2009. godini.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno