Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Turistički djelatnici pokazali odgovornost. Oko 25 000 zaposlenih u turizmu pristalo na cijepljenje

Oko 25 tisuća zaposlenika domaćih hotelskih kompanija zainteresirano je za cijepljenje protiv koronavirusa, što je oko 70 posto stalno zaposlenih u djelatnosti pružanja usluga smještaja, navodi se uz ostalo u novom broju biltena Hrvatske udruge turizma (HUT).

HUT je do podataka o interesu turističkih djelatnika za cijepljenje došao na temelju ankete među zaposlenicima domaćih hotelskih kompanija, pri čemu ne navodi koliko je ukupno zaposlenika odgovorilo na anketu, nego samo da ih je oko 25 tisuća zainteresirano za cijepljenje, uz ocjenu da je to “vrlo visoki interes zaposlenika”.

Anketa je, kako se dodaje, provedena na inicijativu Ministarstva turizma i sporta, koje razmatra pokretanje inicijative za prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika do početka sezone, no samo Ministarstvo o tome nije ništa izvijestilo.

Komentirajući rezultate ankete, direktor HUT-a Veljko Ostojić ocijenio je da je to još jedan pokazatelj odgovornosti turističkih djelatnika, koji razumiju važnost cijepljenja za uspjeh turističke sezone, ali i povratak svakodnevnog života i gospodarstva u normalu.

“U sektoru se nadamo kako će se naći način da se većina turističkih djelatnika procijepi do druge polovice svibnja, kada se očekuju značajnije turističke brojke dolazaka i noćenja. Naš je prijedlog da se prvo cijepe stalno zaposleni te da se potom u dva navrata osigura cijepljenje sezonaca, kao i da bi se to najbrže moglo organizirati na radnom mjestu, unutar hotela, naravno, poštujući prioritete cijepljenja koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo”, rekao je u biltenu Ostojić.

Osvrnuo se i na, kako kaže, nastavak trenda izrazitog pada broja novooboljelih od covida-19, ali i hospitaliziranih građana u proteklih sedam dana, smatrajući da “moramo i dalje zadržati povoljne epidemiološke trendove”, jer će to, kao i spremnost za sezonu te percepcija sigurnosti destinacije biti preduvjeti za ostvarivanje dobrih turističkih rezultata ove godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno