Petak, 9 prosinca, 2022

Turistički djelatnici cijepljenje vide kao mogući spas sezone koja će svakako biti teška

Uređeni apartman prvokategornika kraj Splita sa pogledom na marinu punu jahti spreman je za moćne platežne goste. Istina, ovaj apartman inače košta 2500 eura po noćenju, a sada je, da tako kažemo, samo 1500 eura. Jer, korona vlada i gosti su nažalost još uvijek rijetkost.

Sobarica Nada brine se da je sve dezinficirano i sigurno. U ovom hotelu je cijepljeno 150 djelatnika te je ona među njima.

”Cijepila bi se i radi sebe, bez obzira na radno mjesto. Mislim i na svoju obitelj jer ovome stvarno nema kraja pa trebamo i mi nekako pomoći da ovo stane”, rekla je Nada Vrca, sobarica.

Među gostima su danas bili i Dinanmovci, uoči derbija na Poljudu, pa je popunjenost bolja. Ali i svim gostima je ugodno znati da ih dočekuje sigurno okružje.

”Mi smo iskoristili priliku koju je Ministarstvo turizma ponudilo svim djelatnicima u turizmu. 80 posto naših zaposlenika koji prethodno nisu preboljeli koronu su iskoristili priliku i cijepili su se. Cijepljene je dobrovoljno, svatko tko je želio se mogao zapisati”, kaže Andrijana Mladina, voditeljica prodaje u hotelu.

U restoranu su također spremni, kuhar je, kao i svi, cijepljen.

”U hotelu su nas obavijestili o cijepljenju i mi smo svi odlučili da ćemo se cijepiti. Cijepili smo se u Spaladium areni sa Pfizer cjepivom”, govori Marin Ganza, kuhar.

Vlasnik hotela je stranac, a kaže da u međunarodnom hotelskom biznisu svi pričaju upravo o cijepljenju djelatnika, piše dnevnik.hr.

”Ovo će biti vrlo teško ljeto, ali ovo je vrlo važan korak. Još je puno nesigurnosti, ali imamo nade. Mislim da će biti bolja sezona nego što sam to mislio prije mjesec dana”, rekao je Mike Saran, vlasnik hotela.

I drugi splitski hoteli su krenuli sa cijepljenjem.

”Od naših stotinjak radnika, oko osamdeset je cijepljeno, a nadam se da će se i novi sezonski radnici koji budu dolazili htjeti cijepiti”, kaže Kristina Rogaljska, voditeljica prodaje u hotelu.

Za povratak u normalu trebalo bi i više javnih događanja, ako su sigurni. Uz Ministarstvo kulture predstavljena je sigurna platforma na kojoj će biti smjernice kako epidemiološki sigurno organizirati javne događaje.

”Prioritetne skupine su djelatnici kulturnih industrija”, govori Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno