Srijeda, 4 listopada, 2023

Turističke zajednice iz Zagorja pokrenule digitalizaciju turističke ponude

Dvije TZ iz Zagorja i Orioly potpisali ugovor o suradnji za korištenje digitalne platforme TourExplorer. 

Karolina Hostić, TZP Srce Zagorja:

Ponuda kontinentalne Hrvatske idealna je za razvoj cjelogodišnjeg turizma, stoga su turističke zajednice Zagorja odlučile napraviti digitalni iskorak. Točnije, turističke zajednice područja Biser Zagorja i Srce Zagorja započele su suradnju s travel-tech tvrtkom Orioly koja nudi digitalno rješenje TourExplorer. 

Ova online platforma namijenjena je svima koji planiraju posjetiti i istražiti ljepote Zagorja s ciljem jednostavnog otkrivanja ponuda i online rezervacije lokalnog iskustva. 

Na jednom će se mjestu moći rezervirati sadržaji poput posjeta krapinskom Muzeju neandertalaca, vožnje quadovima po zagorskim bregima, uživanja u gastro i eno ponudi restorana i domaćih vinara ili leta gyrocopterom iznad Zagorja.

Tatjana Petranović Capar, TZ Biser Zagorja:

TourExplorer je digitalna online platforma koja spaja posjetitelje turističke destinacije direktno s pružateljima usluga, a sadrži aktualnu ponudu više od 100 lokalnih doživljaja, znamenitosti, tura, izleta, atrakcija i eno-gastro sadržaja.

TourExplorer će turističkim subjektima pružiti dodatnu online vidljivost jer je implementiran na web stranice turističkih zajednica, a do sada je smještajnim objektima podijeljeno i oko 200 informativnih panela s QR kodovima. Tijekom svog boravka u Zagorju jednostavnim skeniranjem QR koda putem svog mobilnog telefona možete pregledati i rezervirati dodatne sadržaje i lokalna iskustva. Ponuda je prevedena i na engleski jezik.

Ivan Ilijašić, vlasnik Oriolya:

Kako to izgleda u praksi, možete vidjeti ovdje.

Konačni cilj je omogućiti posjetiteljima brz i jednostavan način rezervacije lokalnog iskustva uz opciju online plaćanja.

Osim benefita koje ostvaruju TZ-ovi i njihovi posjetitelji, korist od ove suradnje svakako imaju i pružatelji turističkih usluga. Digitalizacijom i modernizacijom cjelokupnog poslovanja bit će još dostupniji, pristupačniji i transparentni, a to su kvalifikacije koje današnji turist traži. 90% putnika diljem svijeta traži informacije o destinaciji koju želi posjetiti putem interneta, što znači, ako niste online, to je kao i da ne postojite. Svojim turistima morate omogućiti da ture i izlete pronađu, istraže, rezerviraju i plate jednostavno u par koraka.

Do sada su suradnju ostvarili s Istrom, Moslavinom i Zagorjem, a uskoro se tom popisu pridružuju i Podravina i Prigorje. 

Pozivaju se i ostale Turističke zajednice Zagorja, ali i drugih regija da se pridruže projektu i naprave iskorak u digitalizaciji turističke ponude i unaprijede hrvatsko lokalno turističko iskustvo.

Predsjednik Turističke zajednice Biser Zagorja, Mladen Hercigonja:

Zadovoljan sam projektom jer vidim prednosti digitalizacije turističke ponude destinacije kojom ne samo da idemo u korak s novim tehnološkim rješenjima već postižemo i jednostavnost promocije lokalne ponude turistima. 

Također je važno naglasiti činjenicu da se nakon Istre, turistički najrazvijenije regije Hrvatske, zatim Moslavine sada projekt implementirao i u Zagorju, najuspješnijoj destinaciji kontinentalnog turizma te time ponudio preko 100 turističkih doživljaja koje predstavljamo u 200 turističkih subjekata. 

Predsjednik Turističke zajednice područja Srce Zagorja, Darko Ban:

Ovo rješenje će zasigurno omogućiti turistima da jednostavno pretražuju i filtriraju turističku ponudu Zagorja prema interesima i lokacijama, pogledaju fotografije, opis, cijene i informacije o dostupnosti pojedinog turističkog proizvoda ili atrakcije.

    Zadovoljan sam odrađenim, jer je turistička ponuda Zagorja obogaćena novom tehnološkom ponudom, a danas je u svim europskim razvojnim projektima naglasak na digitalnoj tehnologiji. 

Srce Zagorja I Biser Zagorja, dvije najveće turističke zajednice područja u ovom su projektu nastupile zajednički te po prvi puta objedinile svoju ponudu na moderan tehnološki način. Nadam se da će i drugi slijediti naš uspješan primjer!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno