Subota, 1 travnja, 2023

Turističke destinacije postupno se otvaraju za cijepljene turiste

Trenutno 46 destinacija ili 21 posto svih u svijetu imaju potpuno zatvorene granice za turiste, od čega je u 26 destinacija tako još od kraja travnja 2020. godine.

Djelomično zatvorene granice za međunarodne turiste trenutno ima oko 55 ili 25 posto svih svjetskih destinacija, dok ih 112 ili 52 posto od međunarodnih turista zahtijevaju da po dolasku predoče PCR ili antigenski test.

Izvješće UNWTO-a pokazuje kako se destinacije otvaraju cijepljenim međunarodnim turistima. Ograničenja za potpuno cijepljene međunarodne turiste ublažilo je 85 destinacija ili 39 posto svih u svijetu, dok ih 20, odnosno 9 posto, za ulazak turista traži obvezno cijepljenje, piše Dnevnik.hr.

Sva ograničenja za međunarodne turiste ukinulo je pak samo četiri odredišta, a rjieč je o Kolumbiji, Kostarici, Dominikanskoj Republici i Meksiku.

Kao i u prethodnim izdanjima UNWTO-ovog Izvješća o ograničenjima putovanja, i u najnovijem se pokazuje da regionalne razlike u pogledu ograničenja putovanja ostaju.

Azija i Pacifik tako su i dalje svjetska regija s najviše ograničenja i 65 posto potpuno zatvorenih destinacija za međunarodni turizam, dok je za razliku od toga Europa najotvorenija svjetska regija sa samo 7 posto odredišta potpuno zatvorenih granica, a slijede ju Afrika sa 9 posto, Amerike sa 10 posto i Bliski istok sa 15 posto.

“Tekući izazovi pandemije dodatno naglašavaju važnost nacionalnih tijela koja osiguravaju da se imigracijski postupci i zahtjevi pružaju pravodobno, pouzdano i dosljedno u svim informacijskim sustavima i platformama, kako bi se održalo povjerenje putnika i dodatno olakšala međunarodna mobilnost”, poručuju iz UNWTO-a.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno