Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Turističke agencije specijalizirane za školska putovanja pred kolapsom

Nedefinirane poruke HZJZ-a dodatno su naškodili turističkim agencijama. Odluka o prestanku izvođenja izvanučioničke nastave, uslijed povećanja broja oboljelih, donesena je u kasnim popodnevnim satima pred vikend, tako da turističke agencije nisu uspjele promptno reagirati.

Vrijednost školskih putovanja u tijeku jedne godine iznosi oko 350 milijuna kuna, prema podacima UHP-e. Gubici u turističkim agencijama za školsku godinu 2019/20 iznose više od 230 milijuna kuna, većinom zbog nedefiniranih poruka HZJZA i neusuglašenih izjava stožera.

Problem je što je izgubljeno povjerenje kupaca, budući da agencije ne mogu odmah vratiti novce potrošačima. Turističke agencije su izvršile uplate svojim partnerima za prijevoz, za smještaj i druge usluge i sada i one čekaju povrat. Ukoliko se uplaćena putovanja ne realiziraju agencije će vratiti novce ili ponuditi voucher za neko drugo putovanje.  

UHPA moli škole da se korigira kurikulum za predstojeću godinu, te da se uvrste izvanučioničke aktivnost, da bi se u slučaju stabilizacije situacije s epidemijom mogla realizirati nova putovanja. 

Turističke agencije su složne u jednom za dobar rad potrebno je imati zadovoljne klijente, iako je u ovoj situaciji teže to ostvariti oni su spremni napraviti sve za dobrobit klijenata ali i očuvati ugled ugled.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno