Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Turističke agencije od 1.3. oslobođene plaćanja zakupnine za poslovni prostor

Od 1. ožujka turističke agencije su oslobođene plaćanja zakupnine za poslovni prostor u vlasništvu Grada Zagreba te im je za 30% umanjena obveza komunalne naknade.

S obzirom na situaciju u gospodarstvu uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19 kao i posljedicama razornog potresa koji je pogodio Zagreb, Grad Zagreb preuzeo je obvezu pomoći zagrebačkim ugostiteljima, obrtnicima i turističkim agencijama nizom mjera kojima se oslobađaju plaćanja određenih naknada Gradu kako bi lakše prevladali trenutno krizno razdoblje.

Gradska skupština Grada Zagreba je na 39. sjednici održanoj 3. veljače 2021., nadopunila postojeću Odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19uključivši turističke agencije u oslobađanje plaćanja zakupnine za poslovni prostor u vlasništvu Grada Zagreba te odobrila umanjenje komunalne naknade za 30% obveze komunalne naknade (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/21). Odluka će se za turistička agencije primjenjivati od 1. ožujka 2021. godine do ukidanja Odluke o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2

Također, svi pružatelji usluga smještaja na području Grada Zagreba, uključujući i obiteljski smještaj, mogu, sukladno čl. 9 Odluke o komunalnoj naknadi (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/16), podnijeti zahtjev Gradu Zagrebu da im se komunalna naknada obračunava po ostvarenom prometu iz 2020. godine u maksimalnom iznosu od 1.5%.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno