Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Turističke agencije moraju napraviti ”digitalni korak” naprijed za brz oporavak tržišta

”Digitalni korak” – nova kampanja tvrtke Orioly”, članice inicijative PametniTurizam.hr

Trenutna situacija s korona virusom značajno utječe na planiranje sljedeće godine i poslovanja turističkih firmi. Sve se više ističe važnost digitalizacije poslovanja u svim sektorima, pa tako i turizmu. Mnoge male turističke firme koje gostima pružaju jedinstveni doživljaj destinacije, uz sve muke moraju uložiti u digitalizaciju svog poslovanja, kako bi gosti došli lakše do njihove usluge.

Radi toga je hrvatska firma Orioly, članica inicijative PametniTurizam.hr, odlučila pokrenuti kampanju “Digitalni korak” i ponuditi svoju tour & experience booking tehnologiju malim turističkim firmama kako bi im pomogla u modernizaciji poslovanja, bez ikakvog fiksnog troška do 30.6.2021. Cilj kampanje je pomoći malim turističkim firmama te im omogućiti korak naprijed bez stvaranja dodatnih troškova tijekom ovo izazovnog razdoblja.

Svjedoci smo kako je ova pandemija natjerala mnoge industrije u ubrzanu digitalizaciju. Zbog specifične situacije, teško je očekivati kako će sada male sightseeing, adventure travel firme imati budžete za ulaganje u digitalnu infrastrukturu, i to za sezonu od koje ne znaju što očekivati. Radi toga smo odlučili pomoći im napraviti korak naprijed”, istaknuo je Ivan Ilijašić, direktor i osnivač Orioly.

Orioly je firma iz Zagreba koja razvija booking softver za firme koje se bave organizacijom tura, izleta, aktivnim turizmom. Njihov softver koriste inozemne firme iz T&A (tours and attractions) sektora, a neki od klijenata su im i muzeji, dvorci, firme koje se bave gastro turama, kušanjem vina, sireva, razgledavanja prirodnih ljepota….  “Obično u ovo doba godine, tour firme počinju planirati sljedeću godinu, no i one koje su inače aktivne, sada u prvim mjesecima neće imati prihode. Stoga želimo pomoći davanjem naše tehnologije besplatno kako u narednim mjesecima ne bi imali dodatne troškove, a naši proizvodi će im moći pomoći u stvaranju dodatnih prihoda kada konačno prestanemo razmišljati o pandemiji.” dodaje Ilijašić.

Važno je za naglastiti i kako osim upravljanja rezervacijama putem weba ili iz ureda, Orioly nudi mogućnosti agencijama da lakše prodaju ponudu više manjih ponuđača, a protekle godine razvili su proizvode koji omogućuju destinacijama promociju lokalne turističke ponude putem hotela, lokalnog smještaja ili putem globalnih online travel agencija.

Dakle, Orioly u sklopu kampanje “Digitalni korak” svim zainteresiranima koji se jave do 31.1.2021. nudi vlastiti booking / management softver za korištenje bez fiksnih troškova prvih šest mjeseci.

Kao firma koja radi na stranom tržištu za turistički sektor, osjetimo posljedice krize, no ipak, uspijevamo ići naprijed. Zbog toga smo ponosni, ali u isto vrijeme skromni i zahvalni, jer vidimo kako nekima nije lako, i dosta dobrih firmi moralo je zatvoriti poslovanje. Stoga bismo htjeli pomoći domaćem turističkom sektoru kako bismo kasnije svi zajedno mogli naprijed.” zaključio je Ilijašić.

Po riječima prodajnog tima iz Oriolyja, pozitivan znak je što i sve više turističkih destinacija gleda kako digitalizirati svoju ponudu i omogućiti gostima lakšu rezervaciju tura i lokalnog iskustva, kako bi lokalni ponuđači mogli stvoriti dodatne prihode.

Ono što je potrebno napraviti jest ispuniti formular koji se nalazi ovdje i to do kraja godine, odnosno do 31.01.2021., nakon čega će vam se Orioly team javiti sa sljedećim koracima. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno