Subota, 10 lipnja, 2023

Turistička zajednica općine Kostrena spremna za sezonu

Kao uvod u sportsko rekreativnu sezonu, ovoga je petka na platou Sportske dvorane u Kostreni, po prvi puta, vježbao tim vodećeg hrvatskog sportsko -edukativnog projekta Aktivna Hrvatska sa Renatom Sopek, prenosi Turizmoteka.hr.

„Divno je bilo ponovno vježbati s građanima na otvorenom. Ljudi su željni aktivnosti i socijalnog kontakta nakon mjeseci svojevrsnih izolacija u pandemiji!“ – otkrila je Renata Sopek.

Kostrenjani su izvrsno odradili trening uz kineziologe Ivu Lončar, Karlu Kaurić i Karla Kligla. Stečena znanja će usvojiti u svoje svakodnevne navike.

Nakon perioda hladnijeg vremena te pandemije koji su nas sve uspavali, nema boljeg načina buđenja organizma od tjelesne aktivnosti, stoga TZO Kostrena već idući vikend planirana održavanje vođene bike ture – Claustra s okusom soli. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u obilasku arheološkog lokaliteta Solin ponad Kostrene i saznaju više o razdoblju vladavine Rimljana.
Svi sudionici po završetku vođene ture biti će u mogućnosti upoznati se sa domaćim OPG proizvođačima, te kušati voćni namaz i liker od drenjule, mladi kozji sir kao i med iz ekološkog uzgoja sa područja Kostrene.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja u organizciji Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, a pod pokroviteljstvom ustanova koje djeluju na području Općine Kostrena održati će se 27. Eko akcija. TZO Kostrena i Udruga 60 +/- organizirati će Ex tempore u jutarnjim satima te će slikaricama amaterkama sa riječkog područja osigurati 12 slikarskih platna koje će one tijekom dana oslikati na temu primorskih motiva, a koje će biti donirane na aukcijskoj prodaji slika u sklopu međunarodne manifestacije „Fiumanka“.
Centar kulture Kostrena ekološkoj akciji će donirati kugle s efektivnim mikroorganizmima koje čiste i obnavljaju morsko dno, a biti će bačene duž kostrenske obale te na taj način pomoći očuvati dobru kakvoću mora kojom se Kostrena ponosi.

Podizanje međunarodno prepoznatljive oznake Plave zastave u uvali Svežanj postala je tradicija uoči početka glavne turističke sezone, te kao takva za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, koja ujedinjuje nastojanja za visokim ekološkim standardima i dobrom suradanjom, te pomaže u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene.

Svjesni činjenice da je nulta točka ovogodišnje turističke sezone pitanje epidemiološke situacije, iznajmljivači na području TZO Kostrena uspješno su se u skladu sa epidemiološkim standardima pripremili te su postali nosioci “Safe Stay” oznake čime se jasno šalje poruka da se poštuju sve mjere, te da je gost ovdje siguran.

Posjet novoj destinaciji ili ponovni povratak u omiljenu destinaciju, važni su trenutci koje većina želi zabilježiti, te čuvati kao uspomenu. Iz tog razloga, TZO je i za ovaj trenutak obilježavanja početka nove turističke sezone, ukrasila prigodni kutak za fotografiranje u uvali Žurkovo koji će svim posjetiteljima Kostrene boravak učiniti još ljepšim i zanimljivijim.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno