Subota, 10 lipnja, 2023

Turistička zajednica Gorskog kotara napokon ujedinjena

Turistička priča svih TZ-a s područja Gorskog kotara nastala je s ciljem ujedinjenja i unapređenja turizma na tom području.

TZ Gorskog kotara kao jedinstvena bit će organizirana sa sjedištem u Delnicama.

Turistička zajednica, po riječima načelnika Općine Fužine, očekuje se da će se Gorski kotar osnivanjem jedinstvene turističke zajednice bolje turistički pozicionirati. Naravno uz znatno smanjenje troškova.

“Dobit ćemo pravu destinaciju, objedinit ćemo se i ostvariti uštede te stvoriti bolju osnovu za potencijalne investitore”, izjavio je Bragovac za Hinu, dodavši da će sjedište turističke zajednice Gorskog kotara za sada biti u Delnicama.

Na području Gorskog kotara do sada su djelovale turističke zajednice općina Brod Moravica, Fužina, Lokava, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada te gradova Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Zajednice su već donijele odluku o ukidanju

Sve lokalne turističke zajednice, osim Turističke zajednice Općine Mrkopalj, već su donijele odluku o ukidanju. Nakon što to učini i mrkopaljska turistička zajednica, počet će postupak osnivanja jedinstvene turističke zajednice Gorskog kotara.

Lokalne jedinice će, prema mogućnostima i potrebama, zadržati lokalne turističko-informativne centre.

Osnova za djelovanje jedinstvene turističke zajednice Gorskog kotara bit će Master plan turizma Gorskog kotara, koji je izađen i trebao bi biti potpisan u početku studenoga.

Po Bregovčevim riječima, Master plan turizma Gorskog kotara kao temeljni dokument obuhvaća brendiranje destinacije Gorski kotar. Zatim za Gorski kotar je posebice važno stavljanje dijela postojeće infrastrukture u turističku funkciju te sajamske i druge aktivnosti. (Hina)

Tamo u prosincu 2019. Tonči Glavina najavio je ovako nešto.

Osigurali smo dva zasebna fonda kojima će imati pristup oni koji odaberu model funkcioniranja kroz zajedničke turističke zajednice. Ujedno smo povećali i financijske kapacitete fonda namijenjenog turistički nerazvijenim područjima, ocijenivši da Hrvatsku nije moguće razviti kao cjelogodišnju destinaciju. Osim ako ne razvijamo njezin kontinentalni dio i ruralna područja“, izjavio je Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno