Subota, 1 travnja, 2023

Turistička tvrtka Jadran Crikvenica od travnja dogovorila povećanje plaća svojim djelatnicima

Turistička tvrtka Jadran Crikvenica od 1. travnja povećava plaće za 12 posto, dogovoreno je između socijalnih partnera Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i STUH-a s Upravom Jadrana. Usto, radnicima u hotelskim operacijama za najintenzivniji period u sezoni, odnosno od 1. lipnja do 30. rujna plaća će se dodatno povećati za 6 posto , a svim radnicima za mjesec lipanj, srpanj i kolovoz isplatiti će se i dodatna nagrada od po 1.000,00 kuna mjesečno, odnosno ovisno o sezoni moguća je isplata i za rujan.


Uvažavajući činjenicu kontinuiranog rasta cijene goriva, dogovoreno je da se poveća naknada za prijevoz, a osim radnika s ugovorom na neodređeno vrijeme, pravo na dodatno zdravstveno osiguranje koji obuhvaća godišnji preventivni sistematski pregled (s mogućnošću liječenja), od sada će ostvarivati i stalni sezonci, te radnici sa ugovorom o radu na godinu dana ili duže.
Ovisno o tijeku sezone i ostvarenju rezultata, do konca godine, isplatiti će se dodatne nagrade kao što su božićnica, regres za godišnji odmor, dar djetetu, dar u naravi, piše Poslovni dnevnik.

Kako se ističe u današnjoj objavi Sindikata, ovakvim povećanjem plaća i drugim ugovorenim materijalnim pravima radnika, Jadran d.d. Crikvenica se približio plaćama radnika većih turističkih kompanija u Hrvatskoj, i to nakon dugo godina stagniranja, zbog stečaja i razdoblja oporavka nakon stečaja, kada je veći fokus bio na investicijama u objekte, a manje u kadrove.

“Da nije bilo pandemije, uvjereni smo da bi plaće radnika, ali i uvjeti rada bili još i bolji. U SIKD smo zadovoljni postignutim dogovorom, posebno zbog novonastalih okolnosti u Europi. Očekujemo da će sezona ipak biti dobra, te vjerujemo da je ovo samo početak iskoraka u značajnijem povećanju plaća i drugih materijalnih prava, te da je Jadran napokon postao prepoznatljiva i poželjna kompanija, ne samo za turiste već i za radnike”, kažu u sindikatu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno