Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Turistička sezona pomalo završava

Turistička sezona u kontekstu korona epidemije pomalo jenjava, a to se vidi i po broju putnika u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci kroz koju će ovoga vikenda proći 60 tisuća putnika.

Mate Melvan iz Zračne luke Split kaže da će na aerodrom u Resniku danas i sutra sletjeti i odletjeti 150 zrakoplova koji će dovesti i odvesti 20 tisuća putnika.

– Kolovoz ove godine će nam po broju putnika biti na razini od 40 posto ostvarenog u istom razdoblju lani, što iznosi 270 tisuća putnika. Što se tiče prvih osam mjeseci ove godine očekujemo da ćemo biti na 550 tisuća putnika. Za rujan u najavi imamo dosta linija. Tu je 30 prijevoznika, 50 destinacija”, ističe Melvan.

Potvrdio je da iako polako idu prema podsezoni još uvijek postoje linije i interes putnika za dolascima.

Isto tako, iako u smanjenom broju, još uvijek u Split zrakoplovima dolaze i oni putnici čije su zemlje Hrvatsku stavile na crvenu listu zbog pandemije koronavirusa.

I na moru polako posustaje sezona.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije kaže da su tijekom jučerašnjeg dana, a tako će biti danas i sutra, u očekivanju 40 tisuća putnika i deset tisuća vozila koja će uploviti ili isploviti iz splitske trajektne luke.

– Da više nema tolikog pritiska i da sezona polako ide svome kraju potvrđuje i činjenica da je ovo prvi vikend ove sezone u kojem nemamo izvanrednih linija prema otocima. Do sada smo ih najviše imali prema Braču i Hvaru, dodala je Ivulić.

ViaHrt

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno