Srijeda, 4 listopada, 2023

TUI pokušava zakrpati financijsku ‘rupu’od oko 1,8 mlrd eura. Pregovori sa saveznom vladom u tijeku

Putnička grupa TUI pregovara s njemačkom saveznom vladom o daljnjoj financijskoj pomoći. Izvještavaju novinske agencije Reuters i DPA. Do sada nije donesena nikakva odluka, dogovor tek počinje. Kako prenosi Reuters, radi se o financijskoj rupi od 1,5 do 1,8 milijardi eura. Savezno ministarstvo ekonomije i TUI do sada nisu komentirali te razgovore.

TUI je već ovog proljeća dobio kredit

TUI je već potpisao konvertibilnu obveznicu od 150 milijuna eura putem Ekonomskog stabilizacijskog fonda Savezne Republike Njemačke. To je bio preduvjet za daljnju kreditnu liniju državne razvojne banke KfW. Zajedno s obveznicom, turistička tvrtka TUI dobila je 1,2 milijarde eura. TUI je već ovog proljeća dobio kredit od 1,8 milijardi eura.

TUI je vodeća svjetska turistička grupacija

Široki portfelj Grupe čine jaki turoperatori, 1.600 putničkih agencija i vodeći internetski portali, pet zračnih prijevoznika s oko 150 zrakoplova, preko 400 hotela, 17 brodskih brodova za krstarenje i mnoge incoming agencije u svim glavnim destinacijama širom svijeta. 

Ključna značajka korporacije je naša globalna odgovornost za ekonomsku, okolišnu i socijalnu održivost. To se odražava u više od 20 godina predanosti održivom turizmu. U 2019. financijskoj godini TUI Grupa s oko 70.000 zaposlenih  zabilježila je promet od 19 milijardi eura i operativni rezultat od 893 milijuna eura. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno