Srijeda, 4 listopada, 2023

TUI-njemački turoperator najavljuje teško razdoblje za turizam

TUI je nakon sveopćeg lockdown-a pokrenuo svoje poslovanje u lipnju ove godine.

Tui je do danas uspješno organizirao aranžmane za više od 1,4 milijuna turista. Iako je početkom godine bio zadovoljan rezultatima u siječnju, kao najuspješnijem mjesecu u povijesti organizacije, godina se nije nastavila u istom ritmu. U ožujku, širenje pandemije izazvalo je smanjenje obujma poslovanja odnosno reorganizaciju cjelokupnog poslovanja ovog turoperatora. Popunjenost od 84% u odnosu na 2019. godinu uspio je odraditi u gotovo 4 mjeseca otkad je svoja vrata ponovno otvorio turistima.

Borba s naglim promjenama ograničenja putovanja

Sada je kompanija najavila dodatna smanjenja programa za zimu 2020. Zbog naglih i učestalih ograničenja putovanja i njihovih izmjena, sezona 2020./2021. radit će smanjenim obujmom. predviđanja su da će se raditi na 40% prilagođenih kapaciteta. Zimski program odlukom uprave TUI-a smanjen je dodatnih 20% u odnosu na referentno treće tromjesečje.

Kompanija nakon doista izvrsnog početka godine, bilježi pad. Stoga uvodi opsežne mjere kako bi što je više moguće ublažila i sanirala posljedice COVID-19 pandemije. Problem turoperatora jest što mjere i ograničenja nisu iste za sve destinacije, pa je poslovanje teško uskladiti s pojedinačnim destinacijama. U velikoj mjeri na to utječu vlade pojedinih destinacija kao i promjenjiva epidemiološka slika. Turističko okruženje u ovom trenutku je nestabilno, i kako ocjenjuju odgovorni iz TUI-a, tako će ostati još barem neko vrijeme.

TUI: Prognoze nisu optimistične

Prognoziraju da će u sljedećih nekoliko tromjesečja situacija ostati jako slična trenutnoj. Takva konstatacija nije utješna za nikoga u turističkom sektoru ako se vodimo za činjenicom da je TUI postavljač turističkih.TUI je kompanija s trenutno 1.600 putničkih agencija i vodećih internetskih portala. Posjeduje pet zračnih prijevoznika sa 150 zrakoplova, 400 hotela, 17 brodova i mnogim incoming agencijama u svim glavnim destinacijama diljem svijeta.

Kako su i od sada naglašavali, ključna značajka njihove korporativne kulture je globalna odgovornost za ekonomsku, okolišnu i socijalnu održivost. 

U svom portfelju naglašavaju,a prigodno trenutnoj situaciji kako je glavna razlika njih i ostatka turističke ponude upravo u integriranom poslovanju. Njihova fleksibilnost reagiranja na vanjske izazove, bilo na jednom od naših tržišta ili zrakoplovnih kompanija ili odredišta jest ključna.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno