Srijeda, 4 listopada, 2023

TUI grčkim hotelijerima dužan 140 mil. eura. Koliko je onda dužan našima?

Portal ” Greek Reporter ” prenosi riječi predsjednika grčke hotelske udruge HHF Grigorisa Tasiosa, da „procijenjeni iznos neplaćenih računa TUI-a prema hotelima u Grčkoj iznosi 140 milijuna eura.“
“U onom trenutku kada je grčka država sklopila dogovor o zajedničkoj promociji Grčke i velikog turoperatora TUI-a, trebale su u ugovoru biti uključene i sve potrebne police osiguranja, naročito jer smo u međusobnoj korespondeciji tražili da se određene stvari konkretno naznače”, dodaje Tasios, predsjednik Udruženja hotelijera.

Grčki hotelijeri sada traže pomoć države

Uobičajeni rok plaćanja je plaćanje računa je 60 dana.
„Grčko Udruženje hotelijera sada bi željelo da grčka država popuni taj nedostatak u financiranju. No, tamošnji ministar turizma Haris Theocharis inzistirao je na tome da je to ugovor u privatnom sektoru“, rekao je Tasios za “Greek Reporter”.

Hoće li se ponoviti sudbina Thomas Cook-a?

TUI je jedini organizator koji koristi takvu praksu, rekao je predsjednik te udruge. Očito TUI Group ima problema s likvidnošću, iako je primila državnu pomoć. Može se samo nadati da se priča o Thomasu Cooku neće ponoviti, jer se od tog bankrota grčka hotelijerska industrija do danas nije oporavila. Bankrot Thomasa Cooka u rujnu 2019., ostavio je neplaćene račune u od stotine milijuna eura.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno