Google je predstavio tri nova analitička alata putem kojih žele pomoći destinacijama i hotelima kako bi koristili njihove podatke pretraživanja za identificiranje i analizu potražnje za putovanjima. Lansiranje novih alata trenutno je ponajviše usmjereno prema Azijskom tržištu ( APAC ), gdje oporavak putovanja pokazuje pozitivne pomake, a želja za putovanjima vratila se na približno pola razine prije Covida.

Radi se o alatima – Destination Insights i Hotel Insights, koji su namijenjeni svim tvrtkama, uključujući i one koje se ne oglašavaju, kao način pomoći i kako koristili podatke pretraživanja za identificiranje i analizu potražnje za putovanjima.

Usmjeren prema malim i srednjim poduzećima, Destination Insights koristi anonimne Googleove podatke o pretraživanju kako bi pomogao turističkim zajednicama da identificiraju svoje glavne izvore potražnje te lokalitete i atrakcije unutar svojih granica koje putnici najviše žele posjetiti. Većina turističkih zajednica vjerojatno već ima analitiku za dešifriranje trendova potražnje, a Googleovi uvidi mogu dopuniti ili usavršiti takva razumijevanja kada se odluke moraju donijeti brzo.

Hotel Insights posebno je usmjeren na male ili neovisne hotele koji možda nemaju sofisticirane alate za procjenu potražnje kao veliki hotelski brendovi, a koji nudi “opsežne uvide” o hotelskoj potražnji, prema Googleu. Ideja je da i turističke zajednice, hoteli, agencije i drugi na turističkom tržištu bolje ciljaju svoje potencijalne posjetitelje i goste.

I na kraju, Travel Analytics Center jedini je od tri nova alata koji je ograničen na Googleove partnere i u teoriji im omogućuje kombiniranje vlastitih podataka s Googleovim podacima i uvidima. Funkcionira na Demand Exploreru, Googleovom alatu podataka koji pomaže zrakoplovnim kompanijama da koriste podatke pretraživanja kako bi iskoristili i upravljali mogućnostima rute.

Naš Centar za analitiku putovanja pruža našim partnerima korisne podatke o izvedbi i potražnji putem prilagođenog web portala. Kao partner imate siguran pristup raznim uslugama analitika koje mogu poboljšati poslovanje i osnažiti strateško donošenje odluka” ističu iz Google-a.

Očekuje se da će Google proširiti uvid u spomenute alate i podatke i u druge regije kada se epidemiološka situacija stabilizira i kada se turizam oporavi. Novi alati dostupni su na Travel Insights with Google. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!