Nedjelja, 24 rujna, 2023

Trendovi putovanja su samostalna, luksuzna i kraća putovanja

Brojna istraživanja pokazala su kako se uslijed globalne pandemije koronavirusa mijenjaju i navike njemačkih putnika u 2021. godini. Procjenjuje se kako lani na ljetni odmor zbog straha od koronavirusa nije putovalo 41 % Nijemaca, dok će na njihovu konačnu odluku o putovanjima u 2021. jak utjecaj imati proces procjepljivanja populacije.

Naime, rezultati istraživanja jedne od najvećih svjetskih online agencija eDreams Odigeo pokazuju kako 46% Nijemaca cijepljenje smatra neophodnim uvjetom za putovanja izvan Njemačke. 

Prema Booking.com analizi, 56 %  putnika će prilikom putovanja biti opreznije, ali će i dalje putovati, dok će 38 % Nijemaca imati strože kriterije pri odabiru smještaja, a pri tome će posebno voditi računa o zdravlju, higijeni, čistoći i sigurnosti. Više od polovice ispitanika radije će izabrati smještaj i destinaciju s jasno naznačenim mjerama sigurnosti.

Generalni trendovi putovanja u 2021. godini prema Booking.com analizi su samostalna, luksuzna i kraća putovanja, kulinarski užici i regionalna hrana te odmor s obitelji i prijateljima. 60 % sudionika istraživanja za ljeto 2021. priželjkuje „opuštajući odmor i uživanje u lokalnim gastro specijalitetima“.

Najveća svjetska tražilica za kuće za odmor HomeToGo također je provela istraživanje i to na 16 milijuna korisnika. Istraživanje je pokazalo kako će 70 % ispitanika putovati u ovoj godini, 71 % će putovati autom, a 61 % preferira kuću za odmor u prirodi. Prema FeWo-direktu, potražnja za kućama za odmor daleko od gradova porasla je za 650 posto u drugoj polovini 2020.

Također, Njemačka udruga turizma DRV predstavila je novi trend „home officea na sunčanoj lokaciji“, takozvanog Bleisure Worka – Business and Pleisure Work. Ispitanici koji već sada istražuju takve mogućnosti su uglavnom muškarci od 19 do 39 godina na srednjim i višim menadžerskim pozicijama.

SourceUhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno