Utorak, 30 svibnja, 2023

Tonči Glavina otvorio 4. Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sudjelovao je na 4. Investicijskom forumu zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije, održanom u hotelu Westin u Zagrebu.
 

„Zahvaljujem organizatorima i svim sudionicima foruma na dosadašnjem ustrajnom radu te na svim prijedlozima vezanim za unaprjeđenje zdravstvenog, održivog i ruralnog turizma, koje ćemo i sa ovog četvrtog po redu Investicijskog foruma dobiti iako u drugačijim, posebnim okolnostima pandemije koronavirusa“, kazao je Glavina.

Program Investicijskog foruma obrađuje aktualne svjetske teme kao što su nove okolnosti u zdravstvenom turizmu vezane za pojavu pandemije koronavirusa ili one koje su vezane za Nacionalnu razvojnu strategiju RH te teme koje povezuju zdravstveni, ruralni i održivi turizam u cilju razvoja cjelogodišnjeg turizma.


„Zdravstveni turizam je poluga budućnosti našeg turizma, imamo jasnu viziju ojačati ga, snažnije i bolje brendirati i u tom smislu pozicionirati se kao destinacija zdravlja“, naglasio je državni tajnik Glavina te dodao kako je po prvi put uređen i zakonodavni okvir kroz izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu, Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Potencijal za razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj kao cjelogodišnjeg turističkog proizvoda je iznimno velik, osobito kada se radi o stranim turistima koji, prema istraživanjima, u ovom segmentu troše 20 do 30 posto više. Trenutno u Hrvatskoj postoji potencijal za investicije, odnosno projekte u zdravstvenom turizmu od oko 350 milijuna eura.

„Nadam se da ćemo imati priliku i kroz novo programsko razdoblje EU fondova iskoristiti sredstva koja će nam biti na raspolaganju za planirane investicije i unapređenje postojeće ponude zdravstvenog turizma u Hrvatskoj i time doista postati jedna od najrazvijenijih regija zdravstvenog turizma u Europi“, zaključio je Glavina.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno