Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Tomislav Ćorić: Ovisni smo o turizmu, no optimizam postoji

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja bio je gost Dana velikih planova u Liderovoj organizaciji.

Tomislav Ćorić je optimističan: Glavna zadaća ekonomske politike Vlade u sljedećoj godini biti će digitalna transformacija.

Iduća 2021. godina će zasigurno biti godina oporavka. No bit će i godina ispravljanja ekonomskih pogrešaka, naglasio je Tomislav Ćorić, izaslanik predsjednika Vlade.

A kao glavnu pogrešku Vlada, rekao je Ćorić, smatra ovisnost zemlje o turizmu. Stoga će jedan od glavnih Vladinih prioriteta biti uhvatiti se i s tim u koštac. Ministar je optimističan i tvrdi da će glavna zadaća Vlade u sljedećoj godini biti jačanje proizvodnih kapaciteta i digitalna transformacija.

Imamo sreću da smo fleksibilni, izjavio je Tomislav Ćorić

– Na tome ćemo inzistirati. Trome i velike ekonomije možda se ne mogu brzo transformirati. No Hrvatska ima tu sreću da je mala i fleksibilna i to će biti naša glavna zadaća. Tranformacija na industriju niskog ugljučnog otiska, kao i na industriju koja se bazira na istraživanju i razvoju.

Sve to pratit će i nova europska omotnica čija će prva tranša realnom sektoru biti isplaćena već sljedeće godine. To je poručio okupljenima na Liderovom Danu velikih planova te dodao kako je brz oporavak našeg gospodarstva moguć tek ako svi budemo radili zajedno, u sinergiji i Vlada, i poduzetnici i industrija te financijski sektor. 

Što je cilj Danu velikih planova

Dan velikih planova za osnovni cilj je dati poduzetnicima, menadžerima i svima koji rade poslovne planove za 2021. godinu praktične inpute za usvajanje optimalnih projekcija. Ponuditi im te korisne i upotrebljive informacije za izradu i doradu planova poslovanja u turbulentnim vremenima.

12 GODINA DANA VELIKIH PLANOVA

11 mililijuna kn vrijednosti medijskih objava

4000 sudionika

170 govornika

70 sponzora i partnera

11 godina održavanja konferencije

1 organizator – Lider media

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno