Petak, 22 rujna, 2023

Tko je Mađar koji kupuje atraktivnu plažu i marinu u Ičićima?

Tko je poduzetnik koji stoji iza projekta vrijednog 50 milijuna eura? Vlasnik mađarske tvrtke Talentis group formalni je investitor. Lorinz Meszarosa, hrvatskoj javnosti poznat kao čovjek iz sjene NK Osijek i vlasnik projekta novog stadiona u gradu. U partnerskom odnosu s Denisom Šikljanom, vlasnikom DDG grupe, ovaj poduzetnik gradi luksuzni hotel na 20.000 četvornih metara. Atraktivno zemljište u Ičićima danas je ruglo mjesta. No ovim projektom moglo bi pomoći mjestu da vrati stari sjaj.

Mnogi mještani se bune, negodujući ovom projektu i smatrajući da je hrvatsko sve rasprodano, no Mađari su već ishodovali lokacijske dozvole. Projekt je trenutno u fazi traženja građevinskih dozvola i izradi glavnog projekta. Do kraja 2020. nadaju se završetku posla s dokumentacijom, a početkom iduće planiraju početi s gradnjom.

Tko je prepustio ovaj rudnik potencijala Mađarima, otkrio je Denis Šikljan, prvi čovjek DDG grupe i dugogodišnji investitor.

Trenutno radi na projektima izgradnje stambenih i turističkih objekata na Krku, no ovo mu je, priznaje – najveći izazov.

Tvrtka DDG danas je izvođač odnosno developer projekta, dok ga je mađarska tvrtka kupila direktno od Karlovačke banke. Ovo atraktivno zemljište godinama je bilo zapušteno, stoga vjeruje da će novi hotel s 5 zvjezdica i uređenom okolicom mjestu dati potpuno novu vizuru.

Osim uređenja plaće, izgradnje hotela i trga ispred, planira se i izgradnja mosta preko ceste koji će hotel spojiti s plažom.

Planirane su i fontane, trgovački sadržaji, multifunkcionalni trg kojim će Ičići dobiti centar koji danas nedostaje. 

Mađarska kompanija ozbiljan je investitor i etablirano ime u turizmu.

Gradit će uz hotel 12 vila, a sam objekt imat će čak 180 soba. Riječ je o luksuznim objektima i kategorizaciji s pet zvjezdica koji će biti od koristi cijeloj lokalnoj zajednici. Investitor i izvođač pohvalili su komunikaciju s lokalnom samoupravom i gradonačelnikom Opatije. S konzervatorskim odjelom trudili su se sačuvati što veći dio postojećeg zelenila, te uklopili obvjekt u samu sredinu izgledom.

Sam proces izgradnje bit će povjeren lokalnim tvrtkama, a sam izgradnja trebala bi trajati 2 i pol godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno