Subota, 23 rujna, 2023

Tisuću oštećenih tuži austrijsko skijalište-Vi ste odgovorni!

Prvo ročište po tužbama turista protiv države austrije zbog zaraze covid-19 virusom, održat će se u srijedu, 23.rujna 2020.

Riječ je o mondenom skijalištu Ischgl u tirolu, odakle se krajem veljače nezaustavljivo diljem cijele europe počela širiti infekcija virusom covid-19.

Nepravovremena reakcija odgovornih i vlasti na svim razinama, rezultirala je masovnom zarazom a sve us vrhu, kako je navedeno u optužnici, višemilijunske zarade u skijaškom centru. 

Petar Kolba, prvi čovjek VSV-a izjavio je kako se preko tisuću osoba odlučilo sudskim putem tražiti odštetu, a od toga 9 hrvata.

Nakon što vide kako Austrija diše, i hoće li obeštetiti osobe u aktivnim tužbama, Kolba kaže kako je plan krenuti i sa svim ostalim oštećenima u ovoj situaciji.U prijašnjim javnim istupima, Kolba je naveo i slučaj poslovnog čovjeka, inače Talijana s boravištem u Munchenu, kojemu je jedan poslovni ručak bio dovoljan da se zarazi i teško oboli.

Kolba i ostali uvjereni su da austrijanci nisu dobro i pravovremeno reagirali u situaciji u kojoj su se našli te da su prolongiranjem konkretnih mjera dugoročno naštetili osobama koje su i hoće sudjelovati u ovoj jedinstvenoj tužbi za sada.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno