Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

TasteAtlas objavio najbolja tradicionalna jela svijeta. Fiš paprikaš u prvih 100

TasteAtlas objavio je godišnju ljestvicu najboljih na svijetu.

TasteAtlas - Prvi svjetski lokalni atlas hrane .Putnicima širom svijeta je na raspolaganju za najbolje lokalne mogućnosti prehrane na način na koji TripAdvisor to ne čini. Registrira podatke o tradicionalnim jelima i receptima, lokalnim sastojcima i autentičnim restoranima. Uz to, prikupljaju se recenzije profesionalnih kritičara hrane i lokalnih stručnjaka s preporukama gdje određeno jelo treba jesti.
Najveći uspjeh Hrvatske  do sada na ljestvici je treće mjesto Dalmacije na ljestvici najboljih regionalnih kuhinja.
Najbolja tradicionalna kuhinja na svijetu, prema 63.402 ocjena je kuhinja talijana, a naša je zauzela odlično 7. mjesto.

Ovaj put napuljska Pizza Margherita proglašena najboljim tradicionalnim jelom na svijetu. Drugo mjesto pripalo je Turki Adana Kebap a treći je japanski Ramen. Ponosni smo na naš Fiš paprikaš koji je jedino hrvatsko jelo na ljestvici 100 slavnih svjetskih jela. Na ljestvici TasteAtlasa završio je na 90.mjestu. Inače, sam Atlas ima bazu s preko 10,000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda iz cijelog svijeta. Stoga ovakav uspjeh hrvatskog jela treba biti primjećen i nagrađen.

Jedinstveni vodič okusa u svijetu

TasteAtlas prva je svjetska karta lokalnih jela na svijetu.
Ukratko, kada posjetite Dalmaciju: Tripadvisor će vam reći gdje većina turista jede sladoled i rezanu pizzu, dok će vam atlas reći da biste trebali jesti brudet, imotsku tortu, fritule i piti plavac mali i maraskino. Također ćemo vam savjetovati da probate brudet u konobi Senko, pincu kod Kirigina itd. Ovdje je priča o Dalmaciji, ali cijeli svijet pokriva na isti način. Ljudi sve više žele probati lokalne stvari dok putuju, a ne nepristojna opća jela.

Ovo je vodič sa više od 10,000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda iz  svijeta. Njegove top liste sastavljene su na temelju glasova korisnika. U vijećanju za ovogodišnju ljestvicu bilo je čak 63,402 glasova, odnosno uključenih korisnika. 

Jedina web stranica na svijetu koja trenutno pruža ove informacije na visokokvalitetan način.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno