Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Taste the Mediterranean zatvoren u velikom stilu

Taste the Mediteranean završio na moru

Taste the Mediterranean svoj zadnji dan započeo je fantastičnim izletom na otok Šoltu. U subotu 10.10.2020. Na brodu za Heritage Hotel Martinis Marchi našla su se sva poznata imena hrvatske gastronomije. Isto tako i predstavnici grčke pokrajine Halkidiki te mnogi uvaženi gosti. U Martinis Marchi dočekali su ih šoltanski načelnik Nikola Cecić Karuzić i chef Toni Miloš. Uz prezentaciju raznih jela i vina dogovorena je suradnja Šolte i Halkidike, poluotoka na sjeveru Grčke.

Načelnik Šolte Nikola Cecić Karuzić, Gradonačelnica Kassandre Anastasia Chalkia, Gradonačelnik Aristotelesa Stylianos Valianos

U cilju suradnje i povezanosti mediteranskih zemalja, načelnik Šolte zaželio im je dobrodošlicu i predstavio im najnagrađivaniji proizvod svog otoka, maslinovo ulje. Ulje je 2019.godine osvojilo sve prestižne nagrade poput zlatnih medalja u Tokiu, Dubaiu i New Yorku. Nakon toga gradonačelnici Aristotelesa, Stylianos Valianos i Kassandre, Anastasia Chalkia pozdravljaju sve prisutne, te putem prevoditeljice predstavljaju svoj zavičaj. Prije svega njihov zavičaj poznat je kao rodno mjesto velikog filozofa Aristotela i kao domaćin Kouzina Festa. Kouzina fest je festival koji promovira mediteransku kuhinju, a koji će u 2021. biti posvećen upravo hrvatskoj mediteranskoj kuhinji.

Sam izlet završava zahvalnim govorom direktorice Taste the Mediterranean festivala Ingrid Badurina Danielsson.Ugodno druženje nastavilo se na ekskluzivnoj završnoj večeri chefa Hrvoja Zirojevića i tima restorana Bokeria. Time je i službeno završen 7. međunarodni festival Taste the Mediteranean.

Delegacija Eastern Halkidiki:

  • Anastasia Chalkia – gradonačelnica Kassandre.
  • Stylianos Valianos – gradonačelnik Aristotelesa.
  •  Chef Dina Nikolaou – ambasadorica Kouzina Festa Eastern Halkidiki.

Hrvatski predstavnici:

  • Načelnik Šolte – Mr Nikola Cecić  – Karuzić. 
  •  Ingrid Badurina Danielsson -direktorica Taste the Mediterranean Festivala.
  • Prevoditeljica s grčkog: Nives Fabečić Bojić.
Lady Chefs: Keiko, Georgiana i Flora

Nadamo se da je ovo još samo jedna u nizu izvrsnih eno gastro manifestacija u gradu pod Marjanom. Čestitke organizatorima i želimo im svu sreću i iduće godine u malo ”sretnijim” okolnostima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno