Petak, 3 veljače, 2023

Taste the Mediterranean. 9. međunarodni festival održat će se u Splitu od 6.-9. listopada 2021.

50 dana dijeli nas od Festivala Taste the Mediterranean, jedinstvene manifestacije posvećene mediteranskoj hrani, gastronomiji, proizvodima i mediteranskoj kulturi življenja, koja će se održati u Splitu, od 6. do 9. listopada 2021. Pokrenut nakon uvrštenja hrvatske mediteranske prehrane na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine, Taste the Mediterranean okuplja vrhunske svjetske i domaće mediteranske chefove, okrunjene Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau tokama, 50 World’s Best titulama, proizvođače, vinare i ostale profesionalce iz područja gastronomije, poljoprivrede, krajobraza, održivog turizma i ribarstva, te novinare i ljubitelje dobre hrane.

Uz stručne radionice, predavanja i panele, na programu su edukativni masterclassovi svjetskih kulinarskih zvijezda te mediteranske večere u najboljim splitskim restoranima (domaći + gostujući chef). Namijenjen profesionalcima i široj publici, festival iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja i turista, kojima su gastronomija i kultura življenja glavni motiv dolaska. Razmjena iskustava, edukacija i umrežavanje glavni su cilj festivala Taste the Mediterranean, baš kao i uživanje u dobroj hrani i dobrom društvu. Festival TTM do sad je održan osam puta (4x u Šibeniku, 1x u Rovinju, 2x u Hvaru i 2020.u Splitu) te je u manje od deset godina stekao ugled i reputaciju na domaćoj i međunarodnoj sceni i postao jedna od nezaobilaznih međunarodnih gurmanskih manifestacija u ovom dijelu Mediterana.

U suradnji s partnerima, Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske i ICEX-om, Institutom za vanjsku trgovinu, i ove će se godine održati Španjolski Dan 07. listopada u hotelu Briig u Splitu na kojemu će biti predstavljeni proizvodi, vina te po prvi put ekstra djevičanska maslinova ulja iz Španjolske. Slavna chefica Maria Jimenez Latorre pripremit će ekskluzivnu večeru sa španjolskim specijalitetima.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno