Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Tartufi Zigante- dijamanti kuhinje vodeći u svijetu. Pobjednik je….

Zigante tartufi nagradna igra je završena!

Tartufi su zakon! Nagradna igra je završena! Pobjednik je Ilijana Konforta Horžić.Čestitamo na osvojenoj nagradi Zigante tartufa. Molimo da nam se Ilijana javi na naš mail info@turizam24.com. Svima drugima VAŽNA OBAVIJEST: kreće nova igra točno u 12.00h. Pratite naš portal i naš Facebook i osvojite novu super nagradu!

Tartufi su dio njegovog života. Giancarlo Zigante s tartufima živi oduvijek. No posljednjih 25 godina posvećen je misiji približiti ih svima koji nisu te sreće živjeti u Centru svijeta tartufa.

Prekretnica za obitelj dogodila se kada je Giancarlo s kujicom Dianom u Motovunskoj šumi pronašao bijeli tartuf od 1.310 grama. Ogroman tartuf nazvan Millenium upisan je u Guinessovu knjigu rekorda! Tako je zauvijek obitelj Zigante usmjerio unapređenju statusa istarskih tartufa. Danas tvrtku Zigante tartufi, koju je 1990. godine osnovao Giancarlo, vodi nova generacija – kći Antonella te sinovi Adriano i Marino. Otkriće najvećeg tartufa označilo je početak poslovnog uzleta tvrtke Zigante, danas vodećeg imena u svijetu hrvatskih tartufa.

‘’Naša je najveća želja istarske tartufe predstaviti što većem broju ljudi. Kroz iskustvo koje će im omogućiti prepoznavanje njihove kvalitete i veliku ulogu u gastronomiji’’, poručuje obitelj Zigante.

Zigante obitelj

Tartufi – gastronomski dragulji

Istarski bijeli tartuf jedan je od najcjenjenijih u svijetu, a gurmanima i kulinarskim znalcima sve privlačniji postaju i crni tartufi. Stalnim unapređenjima njihova statusa, istarski tartufi sve se više afirmiraju u pripremi vrhunskih kulinarskih specijaliteta proizašlih iz tradicionalnih lokalnih jela. Zapravo se bez ustručavanja može reći da su tartufi danas pravi gastronomski hit Istre.

Restaurant Zigante – gurmanski doživljaj

Smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko od poznate Motovunske šume – između Motovuna i Oprtlja. Zigante restaurant prvi je hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa. Stoga tijekom cijele godine ovdje se nudi pažljivo osmišljen menu na bazi svježih tartufa.

U restoranu i trgovinama Zigante organiziraju se brojne degustacije jela na bazi tartufa. Menu „s nogu“ ili s više sljedova, degustacije se usredotočene na pružanje najbolje prezentacije istarskih tartufa. Za pripremu uvijek koriste samo domaći i autohtoni proizvodi. Ukratko – gurmanski doživljaj za pamćenje! Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina. Osim menija svjetske klase, restaurant organizira i poslovne ručkove, degustacije i druga događanja. Također možete uživati i u luksuzno opremljenim sobama na istoj lokaciji.

Zigante restaurant smjestio se u mjestu Livade, pokraj Motovunske šume, u srcu Istre

Zigante maslinovo ulje među deset najboljih na svijetu

Zigante maslinovo ulje je među najboljih deset svjetskih ulja na svijetu prema ocjeni “biblije za maslinova ulja” . Tako još nazivaju Flos Olei. Ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kvalitete hladno je prešano ulje koje možete kušati u bogatoj ponudi Zigante restorana. Možete ga kupiti i u Zigante trgovini u mjestu Livade, u središtu Istre.

Dani Zigante tartufa

Tradicionalna manifestacija Dani Zigante tartufa postala je tijekom godina zaštitnim znakom središnje Istre u jesensko doba. Od prve godine održavanja nastojali smo sezonu bijeloga tartufa proslaviti i približiti je svakome gostu. Trenutačna situacija i ograničenja koja su nastala u doba pandemije utjecale su na sve naše živote. No misija tvrtke Zigante tartufi je da i dalje nastavimo uživati u svakome danu, u dobroj hrani i dobrome vinu.

Zigante trgovine

Osim tartufa i proizvoda na bazi tartufa, Zigante kreira i delicije bez tartufa. Također pet vrsta ekstradjevičanskoga maslinova ulja od autohtonih istarskih sorti. To su: istarska bjelica, leccino, frantoio, buža i Istrian special selection) te šest vrhunskih vina: Malvazija istarska, Rose Castagna, Cabernet Sauvignon, S.Stefano, Terano S.Stefano Gran Riserva i pjenušac Brut. Grožđe za proizvodnju Zigante vina uzgaja se u vinogradima na blago nagnutim vinorodnim položajima u blizini Kostanjice. Svi proizvodi plasiraju se u šest vlastitih specijaliziranih trgovina u Istri i u Sloveniji.

Pravila igre

Sve što trebate je posjetiti naš Facebook profil i sudjelovati:

  • Lajkaj Zigante tartufi i Turizam24.com
  • U komentar označi prijatelje koji bi rado kušali Zigante delicije (komentiraj koliko god puta želiš i povećaj sebi šanse za pobjedom)
  • Nagradna igra počinje: srijeda, 28.10.2020. u 12.00h
  • Trajanje nagradne igre: 7 dana
  • Završetak nagradne igre: srijeda, 04.11.2020. u 10.00h
  • Proglašenje pobjednika igre: srijeda, 04.11.2020. u 10.00h na portalu

Klikni facebook.com/24Turizam. Izvlačenje sretnog dobitnika bit će random (nasumičnim) sistemom 04.11.2020. u 10.00h!

Sudionik kojeg random sistem odabere osvaja vrijedan paket proizvoda Zigante tartufi!

Pravila igre pročitaj ovdje!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno