Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Tartufi Zigante- dijamanti kuhinje vodeći u svijetu. Nagradna igra počinje sada!

Tartufi i Zigante – Ljubav koja traje preko 25 godina

Tartufi su zakon! Sudjelujte u Nagradnoj igri na našem Facebook profilu i osvojite doista vrijedan paket Zigante tartufa. Igra počinje danas i traje punih 7 dana. Stoga brzo na naš Facebook i označi što više prijatelja koji bi rado kušali ove fantastične proizvode!

Tartufi su dio njegovog života. Giancarlo Zigante s tartufima živi oduvijek. No posljednjih 25 godina posvećen je misiji približiti ih svima koji nisu te sreće živjeti u Centru svijeta tartufa.

Prekretnica za obitelj dogodila se kada je Giancarlo s kujicom Dianom u Motovunskoj šumi pronašao bijeli tartuf od 1.310 grama. Ogroman tartuf nazvan Millenium upisan je u Guinessovu knjigu rekorda! Tako je zauvijek obitelj Zigante usmjerio unapređenju statusa istarskih tartufa. Danas tvrtku Zigante tartufi, koju je 1990. godine osnovao Giancarlo, vodi nova generacija – kći Antonella te sinovi Adriano i Marino. Otkriće najvećeg tartufa označilo je početak poslovnog uzleta tvrtke Zigante, danas vodećeg imena u svijetu hrvatskih tartufa.

‘’Naša je najveća želja istarske tartufe predstaviti što većem broju ljudi. Kroz iskustvo koje će im omogućiti prepoznavanje njihove kvalitete i veliku ulogu u gastronomiji’’, poručuje obitelj Zigante.

Zigante obitelj

Tartufi – gastronomski dragulji

Istarski bijeli tartuf jedan je od najcjenjenijih u svijetu, a gurmanima i kulinarskim znalcima sve privlačniji postaju i crni tartufi. Stalnim unapređenjima njihova statusa, istarski tartufi sve se više afirmiraju u pripremi vrhunskih kulinarskih specijaliteta proizašlih iz tradicionalnih lokalnih jela. Zapravo se bez ustručavanja može reći da su tartufi danas pravi gastronomski hit Istre.

Restaurant Zigante – gurmanski doživljaj

Smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko od poznate Motovunske šume – između Motovuna i Oprtlja. Zigante restaurant prvi je hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa. Stoga tijekom cijele godine ovdje se nudi pažljivo osmišljen menu na bazi svježih tartufa.

U restoranu i trgovinama Zigante organiziraju se brojne degustacije jela na bazi tartufa. Menu „s nogu“ ili s više sljedova, degustacije se usredotočene na pružanje najbolje prezentacije istarskih tartufa. Za pripremu uvijek koriste samo domaći i autohtoni proizvodi. Ukratko – gurmanski doživljaj za pamćenje! Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina. Osim menija svjetske klase, restaurant organizira i poslovne ručkove, degustacije i druga događanja. Također možete uživati i u luksuzno opremljenim sobama na istoj lokaciji.

Zigante restaurant smjestio se u mjestu Livade, pokraj Motovunske šume, u srcu Istre

Zigante maslinovo ulje među deset najboljih na svijetu

Zigante maslinovo ulje je među najboljih deset svjetskih ulja na svijetu prema ocjeni “biblije za maslinova ulja” . Tako još nazivaju Flos Olei. Ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kvalitete hladno je prešano ulje koje možete kušati u bogatoj ponudi Zigante restorana. Možete ga kupiti i u Zigante trgovini u mjestu Livade, u središtu Istre.

Dani Zigante tartufa

Tradicionalna manifestacija Dani Zigante tartufa postala je tijekom godina zaštitnim znakom središnje Istre u jesensko doba. Od prve godine održavanja nastojali smo sezonu bijeloga tartufa proslaviti i približiti je svakome gostu. Trenutačna situacija i ograničenja koja su nastala u doba pandemije utjecale su na sve naše živote. No misija tvrtke Zigante tartufi je da i dalje nastavimo uživati u svakome danu, u dobroj hrani i dobrome vinu.

Zigante trgovine

Osim tartufa i proizvoda na bazi tartufa, Zigante kreira i delicije bez tartufa. Također pet vrsta ekstradjevičanskoga maslinova ulja od autohtonih istarskih sorti. To su: istarska bjelica, leccino, frantoio, buža i Istrian special selection) te šest vrhunskih vina: Malvazija istarska, Rose Castagna, Cabernet Sauvignon, S.Stefano, Terano S.Stefano Gran Riserva i pjenušac Brut. Grožđe za proizvodnju Zigante vina uzgaja se u vinogradima na blago nagnutim vinorodnim položajima u blizini Kostanjice. Svi proizvodi plasiraju se u šest vlastitih specijaliziranih trgovina u Istri i u Sloveniji.

Pravila igre

Sve što trebate je posjetiti naš Facebook profil i sudjelovati:

  • Lajkaj Zigante tartufi i Turizam24.com
  • U komentar označi prijatelje koji bi rado kušali Zigante delicije (komentiraj koliko god puta želiš i povećaj sebi šanse za pobjedom)
  • Nagradna igra počinje: srijeda, 28.10.2020. u 12.00h
  • Trajanje nagradne igre: 7 dana
  • Završetak nagradne igre: srijeda, 04.11.2020. u 10.00h
  • Proglašenje pobjednika igre: srijeda, 04.11.2020. u 10.00h na portalu

Klikni facebook.com/24Turizam. Izvlačenje sretnog dobitnika bit će random (nasumičnim) sistemom 04.11.2020. u 10.00h!

Sudionik kojeg random sistem odabere osvaja vrijedan paket proizvoda Zigante tartufi!

Pravila igre pročitaj ovdje!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno