Srijeda, 4 listopada, 2023

Talijanska skijališta odgodila početak rada

Italija je u subotu odgodila početak rada svojih skijališta za 18. siječnja, pošto su područne vlasti zatražile više vremena ocijenivši da se nisu stekli uvjeti za otvaranje 7. siječnja, kao što je bilo planirano.

“Utvrđeno je da se nisu stekli uvjeti za otvaranje objekata 7. siječnja”, ocijenile su područne vlasti na koje se u subotu u svojoj izvršnoj uredbi pozvao ministar zdravstva Roberto Speranza, odgodivši otvaranje skijališta.

U Italiji je u prošlu nedjelju počelo cijepljenje pošto je uoči Božića ponovo uvedena karantena kako bi se spriječilo naglo širenje epidemije tijekom blagdana i otklonila prijetnja trećeg vala od kojeg strahuju zdravstveni radnici.

Italija, koja je u subotu prijavila 9166 novozaraženih i 364 umrla, nada se da će u siječnju nastaviti kampanju cijepljenja u kojoj planira cijepiti 470.000 ljudi na tjedan.

I Francuska je razmišljala o mogućem pokretanju skijaških vučnica 7. siječnja, ali je vladin glasnogovornik Gabriel Attal u srijedu pokopao sve nade sektora rekavši da je to “malo vjerojatno” zbog visokog stupnja zaraženosti.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno