Srijeda, 29 ožujka, 2023

Svjetski turistički čelnici uputili podršku i poziv na mir

Turistički čelnici Svjetske turističke mreže okupljaju se kako bi procijenili situaciju u Ukrajini, nakon što se svijet danas probudio u ratu u kojem nitko ne može dobiti i u kojem će biti izgubljeni nevini civili.
Alain St.Ange, potpredsjednik Svjetske turističke mreže i zadužen za odnose s vlastima rekao je iz svoje baze na Sejšelima da vojna konfrontacija nikada ne može pobijediti. Ekonomski izazovi i humanitarne žrtve osjećat će se godinama koje dolaze, piše Turizmoteka.

Svijet upravo vidi svjetlo na kraju tunela nakon dvije godine izolacije od pandemije Covid-19. St. Ange je naglasio:
“Ovom svijetu koji se oporavlja sada ne treba rat!”

Kada radimo zajedno, svijet je spreman za svjetliju budućnost. Ako se podijelimo i prihvatimo konfrontacijski pristup za mnoge u ovom svijetu, naša će budućnost biti neizvjesna ili, što je još gore, budućnost katastrofe i uništenja.
Svjetska turistička mreža poziva na suzdržanost i poziva svjetske čelnike da daju priliku diplomaciji da u konačnici uspije.

Svjetska turistička mreža spremna je surađivati sa svim članicama, s GTRCM-om, IIPT-om i poziva sve dionike u globalnoj industriji putovanja i turizma da se okupe i govore jednim glasom. Sada su za svjetski turizam potrebni snažan glas i pametno vodstvo.

“Naše srce ide prema ukrajinskom narodu i onima u Lugansku i Donjecku i svim obiteljima pogođenim trenutnim borbama”, rekao je Juergen Steinmetz, predsjednik Svjetske turističke mreže.
Afrička turistička zajednica pod vodstvom predsjednika Cuthberta Ncubea slaže se s ovom izjavom i u potpunosti podržava da turizam govori jedinstvenim glasom.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno