Petak, 31 ožujka, 2023

Švicarci skinuli Hrvatsku s ”crvene” liste. Karantena nije obvezna

Hrvatska u Švicarskoj više nije uvrštena na popis rizičnih zemalja za putovanja. Naime, Švicarska je uvela novi način određivanja liste zemalja ili područja sa povećanim rizikom zaraze za koje se uvodi upozorenje putovanja. Prema novom načinu odlučivanja, na crvenu listu se svrstavaju zemlje ili područja u kojima u zadnjih 14 dana na 100.000 stanovnika ima 60 ili više novo zaraženih u usporedbi sa Švicarskom.

Prema ovom novom  pravilu, od 29. listopada na listi zemalja i područja s povećanim rizikom zaraze nalaze se: Francuska (regija Hauts-de-France, regija Île de France, Polynésie française), Andora, Armenija, Belgija i Češka Republika.

Nema samoizolacije

Obzirom na epidemiološko stanje u Hrvatskoj, naša se zemlja više ne nalazi na crvenoj listi, odnosno popisu rizičnih zemalja u Švicaskoj. Drugim riječima, svi švicarski državljani koji se u vlastitu zemlju vraćaju iz Hrvatske, kao i svi hrvatski državljani koji putuju u Švicarsku, ne moraju ići u samoizolaciju (karantenu) u trajanju od 10 dana.

Ako volite provoditi vrijeme u prirodi, ali i lutati po velikim povijesnim gradovima, Švicarska je zemlja u kojoj biste zasigurno uživali u istraživanju. Poznata je po svojim prekrasnim krajolicima, visokim planinama i dubokim jezerima koja nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Iako Alpe zauzimaju veći dio države, stanovništvo od osam milijuna ljudi uglavnom se nalazi na Švicarskoj visoravni gdje se nalaze dva poznata grada – Zürich i Ženeva.

Sourcehtz.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno