Subota, 10 lipnja, 2023

Svi direktori turističkih zajednica trebaju se angažirati kako bi se turisti u osjećali što sigurnije

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je sastanke s direktorima županijskih turističkih zajednica i predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na kojima su razgovarali o pripremama uoči početka ljetne sezone te rezultatima dosadašnjih aktivnosti usmjerenih prema prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.

Hrvatska je tijekom posljednjih mjeseci intenzivno radila na brojnim aktivnostima kako bi turistički sustav bio spreman dočekati turiste. Od projekta Safe stay in Croatia, do postavljenih punktova za testiranje turista, sufinanciranja testova kao i cijepljenja turističkih djelatnika, piše turizmoteka.hr.

“S današnjim danom projekt Safe Stay in Croatia broji više od 16.000 korisnika i s tim smo izuzetno zadovoljni, međutim sada je važno da svi objekti kojima je dodijeljena nacionalna oznaka te protokole i primjenjuju te Ministarstvo započinje s pojačanom kontrolom. Svi direktori turističkih zajednica trebaju se angažirati kako bi se turisti u njihovim destinacijama osjećali što sigurnije, posebno u pogledu poticanja turističkih djelatnika na cijepljenje i pridržavanje mjera, kao i na uspostavljanje dodatnih punktova za testiranje. Vlada kontinuirano radi na svim preduvjetima za sigurnu i uspješnu sezonu u Hrvatskoj, u čemu joj je partnerstvo sa županijskim turističkim zajednicama osobito važno. Samo koordinacijom i odgovornošću svih dionika možemo ostati konkurentni i ove godine” istaknula je ministrica Brnjac tijekom sastanaka.

Tijekom sastanka direktori predstavništava na emitivnim tržištima su posebno istaknuli kako je projekt Safe stay in Croatia imao odličan odjek na emitivnim tržištima koje su prepoznale Hrvatsku kao destinaciju koja u fokus stavlja sigurnost te poduzima sve mjere kako bi njihovi gosti imali sve potrebne usluge na raspolaganju u današnjim uvjetima putovanja. Na sastancima je naglašeno kako je ključno zadržati, ali i poboljšati, trenutačnu povoljnu epidemiološku situaciju te je u tom kontekstu izuzetno važna i što veća cijepljenost stanovništva i turističkih djelatnika. Naime, jedan od važnijih čimbenika pri odabiru destinacije brojnih turista u segmentu sigurnosti su i podaci o cijepljenosti stanovništva te djelatnika u turizmu i djelatnostima vezanima uz turizam.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno