Nedjelja, 24 rujna, 2023

Suvremeni hotel skriven među zidinama stare palače

Nekoliko koraka udaljeno od predivne šibenske katedrale sv. Jakova, smjestio se hotel ‘’King Krešimir’’ – točnije ugnijezdio se u povijesnoj Divnić palači.

Posebno  mjesto koje odiše modernim, istančanim dekorom oglašava se na jednoj od najprestižnijih svjetskih platformi za najam u turizmu te kao takav nosi jednu od najviših ocjena cijeloj svojoj Županiji.

Cijeli hotel raspoređen je kroz tri etaže, pružajući smještaj u sobama no u ponudi ima i ‘’King’s suite’’ pomno odabranim namještajem te je obogaćen visoko kvalitetnim sadržajima.  “King’s suite” stvarno je poseban. Ima izlaz na krovnu terasu i osvaja namah kada vidite pred sobom Šibenski kanal i tvrđave koje okružuju grad. 

– Volimo kazati da su nam gosti poput rodbine u posjetu iz daleka svijeta. Radujemo se njihovu dolasku, trudimo se da im je ugodno, ali držimo i dozu odmjerenosti, zbog njihove ugode – objašnjava nam Fabiano Baranović, direktor hotela..

Cilj je od početka bio raditi cijerlu godinu i Šibeniku produžiti maksimalno turističku sezonu, stoga je i samo predvorje pretvoreno, i to od samih Šibenčanki u najudobniji dnevni boravak za uživanje u čaju ili pjenušavoj kavi.

Sezona je definitivno nadmašila i njihova očekivanja, no zbog epidemije su svakako morali izmjeniti planove i neke kratkoročne ciljeve. Na primjer, sam tim u kuhinji već je, nakon godina rada u Šibeniku, odletio kući na Filipine, no iz Krešimira se nadaju da će se svi vratiti već krajem veljače.

Suvremenost i povijest u idealnom skladu

Zamislite samo, gost stupi nogom u palaču koja je bila domom plemićkoj obitelji, a iznad zelenih recepcijskih vrata – dočeka ga gotička faza objekta – portal iz 15. stoljeća. I tu ne staje šetnja bogatom poviješću kraljevskoga grada Šibenika, ne, tu tek počinje. Slijedi barokna faza, a govorimo negdje o 17. i/ili 18. stoljeću, koje je ostavilo traga u nekoliko prozora južnog pročelja.

Na prvom katu palače nalazi se izuzetno lijepo oslikana soba koja se nekada koristila za koncerte klasične glazbe. Slike se mogu povezati s radionicom koja je oslikala i šibensko kazalište, nastale su, vjeruju konzervatori, nakon 1870. Više zanimljivih povijesnih činjenica, priča i legendi ispričat će vam Baranovići odmah nakon dolaska.

Uđete u prostor koji opija dahom prošlih vremena i odmah vam u ruke stave tablet – preko kojeg kontrolirate sve. I klimu, i televizor, i rasvjetu, i kontakt s recepcijom, koja vam je 24 sata na raspolaganju. Spojili su klasično i moderno, zadržali duh palače Divnić, ali i ubacili moderne elemente.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno