Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Stvoriti jedinstveni digitalni identitet svakog od nas glavna je smjernica turizma 2021.

Svi naši biografski podaci i povijest naših putovanja ali i zdravstveni ‘karton’ stati će u novi, jedinstveni digitalni identitet svakog od nas

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) u svojem zadnjem izvještaju donosi globalne smjernice povezane s identitetom i sigurnošću putnika kako bi se potaknula potražnja za putovanjem, ubrzao oporavak sektora od COVID-19 i pripremila industriju za buduće krize. U izvještaju ističu kako im je cilj potaknuti biometrijska rješenja kao moguća rješenja, a koja pokrivaju putovanje putnika od rezervacije do završetka putovanja.

WTTC-ov izvještaj “Globalne smjernice za sigurno i neometano putničko putovanje” naglašava da sigurno putovanje putnika koristeći inovativne tehnologije, kao što je biometrija, mogu i dalje poticati gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta, istovremeno rješavajući sigurnosne probleme kako bi se osiguralo da su putovanja sigurna. To bi se postiglo stvaranjem jedinstvenog digitalnog identiteta za svakog putnika, koji bi sadržavao njihove biografske podatke, kao i sve potrebne dodatne informacije poput biometrijskih podataka, povijesti putovanja, dokaza o imunitetu ili cjepivu itd., ističe se u izvještaju.

Korištenjem biometrijskih digitalnih identiteta, poboljšava se točnost i eliminira potreba za višestrukim ručnim provjerama, smanjuje prijevara te omogućuje sigurno i učinkovito kretanje više putnika putem postojeće infrastrukture. Putnici bi mogli koristiti svoj digitalni identitet tijekom cijelog putovanja, a pristup podacima kontrolirao bi putnik, navode iz WTTC-a.

Izvješće poziva na usvajanje globalnih standarda podataka, globalnih protokola o zdravlju i sigurnosti i suradnju između zračnih prijevoznika, hotela, željeznice, krstarenja i vlada kako bi se omogućilo dosljedno i sigurno putovanje.

Također, WTTC naglašava pet principa uspjeha. Od suradnje između javnog i privatnog sektora, prikupljanje i dijeljenje podataka, privatnost podataka, interoperabilnost (mogućnost zajedničkog rada različitih sistema i organizacija, međudjelovanje) te da kupac bude na prvom mjestu. Pod time u WTTC-u ističu kako javni i privatni sektor imaju različite zahtjeve, što sve treba uzeti u obzir u izradi tehnoloških rješenja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceuhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno