Srijeda, 4 listopada, 2023

Štrajk ugostitelja

Hrvatsko ugostiteljstvo tek čekaju najlošiji dani. Ako ne dođe do hitnog smanjenja PDV-a, spremni su i na štrajk-poručuju iz Istre.

“Zatvaramo danas kako bi ostali otvoreni sutra. Kad već nitko neće u ovoj državi štrajkati, ajmo mi ugostitelji, koji smo previše toga uložili u ugostiteljskim objektima, i sigurno ugostiteljima nije ovo lak trenutak, vlasnicima tako ni djelatnicima, tako smo u sličnoj, nezavidnoj situaciji i nešto se mora pod hitno poduzeti”, smatra ugostitelj Danko Borovina.

Pad prihoda i BDP-a u drugom kvartalu bio je i više nego osjetan, no stvarni horor ugostitelje čeka tek ovu zimu. Više od 45% ugostiteljskih objekata za sada ima plan staviti ključ u bravu već ovu jesen. U štrajk će iz tog razloga kafići i restorani. Očekuje se da će početi velika otpuštanja jer drugog izlaza nema. Manji objekti, prema Vedranu Jakominiću, predsjedniku Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre, nemaju šanse za preživljavanje dok će veli morati smanjiti broj zaposlenih i time će rast prijavljenih na Zavodu nastaviti rasti.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno