Utorak, 26 rujna, 2023

Štrajk glađu ugostitelja protiv mjera i restrikcija zbog pandemije

Vlasnici devet restorana, barova i noćnih klubova u utorak peti dan za redom štrajkaju glađu ispred portugalskog parlamenta u znak prosvjeda protiv mjera ograničenja vezanih uz epidemiju koronavirusa.

“Treba nam potpora kako bismo preživjeli”, rekao je Alberto Cabral, voditelj noćnog kluba. koji upozorava da im je voda došla do grla.

Prosvjednici, koji kampiraju ispred zgrade parlamenta i žive na vodi, čaju i kavama koje im donose njihovi pristaše, poručuju da neće jesti sve dok ih ne prime premijer i ministar gospodarstva.

Barovi i noćni klubovi su zatvoreni još od ožujka, dok su se restorani ponovo otvorili u svibnju, no policijski sat i zatvaranje vikendima, na snazi od 8.  studenoga, razljutilo je vlasnike koji upozoravaju da njihova djelatnost neće preživjeti ovu godinu.

Joao Sotto Mayor, vlasnik restorana, upozorava na brojne stečajeve i ističe da je “iznimno važno da se sljedeći vikend barovi, klubovi i restorani otvore i da se vrate na normalno radno vrijeme”.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno