Srijeda, 4 listopada, 2023

Strah od strogih restrikcija natjerao strance da pandemijsko vrijeme provedu u Hrvatskoj

Mnogi turisti – od Slovenaca do Čeha i Nijemaca – spas od strogih epidemioloških pravila u svojim zemljama potražili su u Hrvatskoj. Prosvjede i lockdown u Sloveniji Ajda je zamijenila šetnjom krčkom rivom.

“Radim od doma i tu je ozračje bolje. Ne samo vrijeme i more, nego i to da možemo šetati bez maske, možemo otići na kavu, dijete vani trči”, rekla je Ajda iz Ljubljane. Na odmor su dotrčali i Hanes Suzane iz Njemačke. Osim što su u blizini mora, nisu u gužvi pa ne moraju poštivati stroga epidemiološka pravila.

“Puno planinarimo, otići ću za pet minuta plivati jer danas je odlično za skok u more”, rekao je Hanes. “Tražili smo otvoren kamp u ovo doba godine. Kaos s koronom je svugdje i mislili smo da je važno putovati u sigurne zemlje”, rekla je Suzane.

Sigurnost je u njihovom kampu na prvom mjestu.

“Imamo 130 gostiju. Gostu je na raspolaganju web check-in, mogućnost online plaćanja, dostava hrane iz restorana i kućnih potrepština iz trgovine na parcelu i smještajnu jedinicu”, rekao je direktor kampa Zoran Morožin. Osim stranih turista, kampove trenutačno pune i Hrvati. Prvi put u tri godine, koliko je otvoren, kamp će raditi cijelu godinu.

“S obzirom na lokaciju, blizinu ostalih zemalja, poklopilo se zajedno s koronom, a vjerujemo da će ipak domaće tržište bit u mogućnosti doći”, rekla je Ana Buovac, voditeljica recepcije kampa. Svaka rezervacija, pa i ona u zadnji čas, veseli i hotelijere.

“Gosti kod nas su iz Austrije, Rusije, Češke, Slovenije, Hrvatske, tako da je mješovito”, rekao je vlasnik hotela Josip Brusić. I svi žele samo jedno: zdrav i siguran odmor pa je tako u Hrvatskoj trenutačno 20.000 domaćih i stranih gostiju.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno