Srijeda, 4 listopada, 2023

Stožer civilne zaštite Istarske županije poslao zahtjev za popuštanje mjera za ugostitelje

Stožer civilne zaštite Istarske županije zatražio je danas od nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donošenje Odluke o otvaranju terasa caffe barova od 1. ožujka 2021. godine na području Istarske županije, te se očekuje donošenje Odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite, priopćili su iz istarskog stožera.

Podsjetimo, ministar Davor Božinović, ujedno i šef Nacionalnog stožera rekao je da se o popuštanju mjera razgovara na svim razinama te da će ti razgovori potrajati do kraja tjedna.

Mi ćemo na našim sastancima razgovarati o tome što se eventualno može napraviti za dalje, od 1. ožujka. Svima nam je interes isti, a to je da se život koliko god je to moguće, normalizira. Ako se i bude išlo u određena popuštanja, ona će biti popraćena striktnim epidemiološkim okvirima, koja će opet izazvati s jedne strane nerazumijevanje, s druge nezadovoljstvo, ali popustit ćemo ih kako bi ipak malo popustili tenzije koja već punih godinu dana ostavlja posljedice na naše građane. Bit će to i dugi razgovori i na Vladi i na Stožeru, koji će trajati do kraja tjedna.

Mislimo da je poanta uspjeha u ovoj situaciji da svi shvate da se moramo pridržavati mjera, a što se bolje pridržavamo, to smo pokazali i prethodnih dva mjeseca, onda nam je i lakše kontrolirati ovu pandemiju, rekao je Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno