Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Stotine sudionika 20. Kornati kupa znak su odlične posezone u nautici

Zabijeljelo se između Pakoštana i Kornata, a Velebit se smilovao i ‘poslao’ buru u jedra 20. Kornati cupu!

– Imamo 450 natjecatelja iz 15 zemalja na 74 plovila, rekao je Ante Brzić, član organizacijskog odbora Kornati cupa. Na otok Žut doplovio je i Sergej Lavrov! No nije riječ o ruskom ministru vanjskih poslova!

– Peti put sam na Kornatima. Sjajno je iskustvo sudjelovati u ovakvoj utrci. Uzbuđeni smo jer smo dvije i pol godine čekali na 20. izdanje, rekao je Sergej Lavrov, sudionik Kornati cupa iz Rusije.

Kornati cup nazivaju majkom poslovnih regata.

– Ova je regata sretna kombinacija sporta, natjecanja i komercijale, odnosno poslovnih prilika za velike kompanije, smatra Christian Haschke, sudionik Kornati cupa iz Njemačke.

Jedan od najljepših arhipelaga za jedrenje sudionicima pruža i više od plovidbe i veza u marini.

– Pejzaž je prekrasan, kuhinja sjajna. Zato s užitkom idemo na ručak ili večeru. Ima toliko destinacija, otoka, restorana koje možemo posjetiti. Toga nema u Grčkoj… ma nigdje na svijetu, rekao je Marcus Schlichting, sudionik Kornati cupa iz Austrije.

Sve je više natjecatelja s ruskim putovnicama, no na regati, koju ove godine nije bilo lako organizirati, i dalje prevladavaju oni s njemačkog govornog područja.

– Morali smo potpuno promijeniti program zbog COVID mjera. I više nitko ne može reći da se hrvatski turizam nije prilagodio COVID-regulativama. To je za nas u organizaciji iznimno važno, rekao je Klaus Pitter, glavni organizator Kornati cupa.

A nekoliko stotina sudionika znači i popunjene marine u posezoni, izvještava HRT.

– Sezona je izrazito dobra. Česte su nam regate, kao i danas na primjer, koje izrazito podižu ovaj ukupni promet po tranzitnim marinama šibenskog područja. Radimo na nivou 2019. godine, rekao je Filip Kulušić, direktor ACI-ja za Šibensko-kninsku županiju.

Većina čarterskih brodova u murterskim i kornatskim marinama bila je rezervirana do početka listopada. A na Kornatima nisu mogli poželjeti bolje zatvaranje sezone.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno