Srijeda, 4 listopada, 2023

Stopa PDV-a za sektor turizma i ugostiteljstva pada na 9%. Britanci zadovoljni

Stopa PDV-a za sektor turizma i ugostiteljstva pala je od 1.studenog na 9%, što odgovara mjerama najavljenim proračunom za 2021, potvrdio je britanski ministar Peter Burke.

Stopa PDV-a se u Velikoj Britaniji spušta sa 13,5% na 9% i bit će primjenjiva za turistički sektor, zajedno s ugostiteljskim tvrtkama, turističkim smještajem, kinima, kazalištima, muzejima, OPG-ovima i frizerskim salonima.

Ministar Burke rekao je: „Industrija je zatražila ovo značajno smanjenje stope PDV-a i vlada je reagirala. To će značiti veliko smanjenje poreza od strane vlade, ali daje stvarni poticaj našim lokalnim poduzećima koja su uključena u ugostiteljstvo i druge pogođene industrije, na koje je COVID jako utjecao. Od ove mjere može koristi će imati približno 14.600 poduzeća. Očekuje se da će smanjena stopa PDV-a državu stajati oko 400 milijuna eura u 2021. godini. “

Burke je rekao da su mnoga od tih poduzeća sada zatvorena, ali naglasio je da će vrlo brzo ljudi biti motivirani da se vrate na glavne ulice i tržnice i podrže poslovne ljude širom zemlje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno