“Što ćete bez turizma?”, pitaju se Talijani šokirani hrvatskim mjerama

987
restoran

Talijanska vlada odredila je ritam procjepljivanja stanovništva, i to po regijama. Friuli-Venezia Giulia na red dolazi sredinom veljače. Plan je da se prvo procijepi stanovništvo starije od 80 godina, nakon toga mlađe dobne skupine, ali ipak starije od 55.

Mišljenja Talijana vezana za cijepljenje su podijeljena. Starija populacija s kojom su reporteri Glasa Istre imali prilike razgovarati vjeruje u efikasnost cjepiva. Do sada se cijepilo oko dva milijuna Talijana.

“Vaša hrvatska pravila su sada grozna. To je nevjerojatno da bez testa ne mogu otići do Umaga, tog prekrasnog grada čiji barovi i restorani gledaju na more, a ti isti barovi i restorani su sada zatvoreni. Umrijet ćete bez turizma, ljudi moji. Zvao sam čak i hrvatskog konzula, bunio sam se, ali i on je nemoćan. Testove ovdje možemo kupiti za 25 eura u apoteci. Vaša vlada stvarno nije normalna, jer i kad se testiram, što da radim u Umagu kad je sve zatvoreno”, kazao je penzioner Paolo. Talijanska Vlada namjerava do lipnja procijepiti cijelu naciju, tvrde nam građani s kojima smo razgovarali. Onda će valjda doći do konačne normalizacije, i za nas, i za njih.

AD

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD
IZVORvecernji.hr