Subota, 25 ožujka, 2023

Što će biti sa skijališnom sezonom, još se ne zna. No, krenete li na skijanje, izgledno je da ćete trebati negativan korona test

“Ako ne otvorimo skijališta, izgubit ćemo više od 2 milijarde eura” – tvrdi austrijski ministar financija, a čemu se oštro protivi njemačka kancelarka Angela Merkel.

Iako trenutačno potpuno prazna, austrijska skijališta spremaju se otvoriti sezonu za 10 dana sa završetkom lockdowna. Tome se protive vlasti najvjernijih im gostiju – Nijemaca.

Približava se sezona skijanja

Pokušat ćemo se usuglasiti u Europi hoćemo li zatvoriti sva skijališta. Nažalost, ne čini se da će to biti lako učiniti kada čujemo austrijske najave, ali pokušat ćemo ponovno”, poručila je Merkel.

Merkel predlaže zatvaranje skijališta u svim europskim zemljama, najmanje do 10. siječnja. Austrijanci pak tvrde – milijuni su na kocki, a skijališta su sigurna.

“Ako se doista dogodi da Europska komisija ograniči ili zabrani zimski turizam, onda očekujemo od Europske unije naknadu odgovarajućeg prihoda za poduzeća i cijelu pogođenu industriju”, izjavila je ElisabethKostinger, austrijska ministrica turizma.

Upravo u prvom valu pandemije brojni su se Nijemci zarazili u austrijskom skijalištu Ischglu – vlasti strahuju da će se taj scenarij ponoviti.

Tog se, čini se, ne boje Švicarci koji su skijališta već otvorili. Italija i Francuska slažu se da bi trebala biti zatvorena do sredine siječnja, zagovaraju dogovor.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno