DIREKTOR Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić gostovao je u Dnevniku HRT-a.

“Očekujemo da će covid-putovnica na razini europskih zemalja itekako ubrzati protok ljudi preko granica”, rekao je Staničić. Prema sustavu e-visitor, u Hrvatskoj trenutačno boravi oko 170.000 turista, od kojih 130.000 stranih – najviše iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Češke.

Staničić se nada da će se pozitivan trend nastaviti u sljedećim tjednima, odnosno mjesecima, rekavši da je Hrvatska prepoznata kao sigurna turistička destinacija i da je u zemlji dobra epidemiološka situacija.

Većina gostiju odmara se u Istri i na Kvarneru te u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od gradova, pak, najposjećeniji su Rovinj, Poreč i Umag, piše index.hr.

Najavljeni su direktni letovi iz Amerike za Dubrovnik

“Hrvatska je ipak primarno autodestinacija i logično je da su gosti s naših najvažnijih emitivnih tržišta najprije posjetili Istru, Kvarner, moram pridodati ovdje i Zadarsku županiju, Splitsko-dalmatinsku… A što se tiče naših južnijih odredišta, reći ću da očekujemo veći priljev od 15. lipnja, odnosno od početka srpnja, kada u Hrvatsku počinje operirati preko 180 aviolinija s naših najvažnijih tržišta. S posebnim nestrpljenjem očekujemo i direktne letove iz SAD-a za Dubrovnik”, naglasio je Staničić.

Rekao je i da očekuju kako covid-putovnice neće usporiti, nego ubrzati fluktuaciju, odnosno prelazak granice.

“Hrvatska za sada ima potpisan bilateralni sporazum s desetak zemalja. Vjerujemo da će do početka glavne sezone, dakle u srpnju, svi imati riješeno pitanje covid-putovnica.”

Staničić je poručio i kako “moramo raditi na tome da imamo dobru epidemiološku situaciju”.

“Moramo biti odgovorni, ne smijemo si dopustiti određene situacije iz prošle godine”, zaključio je šef HTZ-a.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!