Srijeda, 22 ožujka, 2023

STAMPEDO ENGLEZA

Posljednja koja je donijela odluku o stavljanju na crvenu listu jest  Velika Britanija omogućivši svojim građanima vrlo kratak rok za povratak kući – do danas u 4 sata ujutro, a nakon toga vrijedi obavezna 14-dnevna karantena.

No svakako nije isključeno i da su neke od njihovih odluka o uvođenju mjera donijete iz političkih, a ne nužno epidemioloških razloga.

Sve je dulji popis zemalja koje su Hrvatsku odlučile proglasiti rizičnom zemljom te je staviti na crvenu listu. Stoga uopće nije neobično ni iznenađujuće da su Britanci pohitali vratiti se svojim kućama. U tu svrhu, British Airways je prema Hrvatskoj poslao veće zrakoplove s obzirom da na postojećim linijama nema dovoljno mjesta da se odjednom vrati 17 tisuća Britanaca, koliko ih je ovdje na odmoru. 

Slovencima se Jadran ne isplati – Vlada Slovenije uputila je svojim građanima na lijepo plavom Jadranu proglas o izostanku njihovih primanja za vrijeme izolacije, ako se kući upute poslije utorka.

Hrvatska se crveni i na listama Nijemaca i Talijana. Njemačka je uvela obvezu testiranja za povratak iz dvije Županije , a Italija je obvezu testiranja uvela za povratak iz svih dijelova zemlje.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno