Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Srpanj, kolovoz i rujan za sada bilježe optimistične brojke. Rezultat sezone mogao bi biti znatno bolji od 2020.

Buking za srpanj, kolovoz i rujan trenutačno je vrlo dobar. Za neke vrste smještajnih objekata čak je na razini 2019. Cjelokupni rezultat sezone mogao bi biti znatno bolji nego lani, ali još uvijek lošiji od rekordne 2019. Moramo paziti da ne ponovimo neke prošlogodišnje greške, a više nismo jedina mediteranska zemlja koja u ovakvim uvjetima može ostvarivati znatniji turistički promet i već vidimo puno žešću tržišnu utakmicu, piše Večernji list.

Ključno je, stoga, osigurati dobru epidemiološku situaciju što dulje, po mogućnosti da barem do listopada budemo “zeleni”. I da istodobno aktivno priopćavamo pozitivne vijesti o sigurnosti turista. U tom slučaju nitko nam ništa ne može jer ćemo biti najsigurnija i najbliža mediteranska zemlja, ocjena je direktora Hrvatske udruge turizma Veljka Ostojića, koji zadovoljno ističe da je dnevni broj turista proteklog vikenda premašio i 190.000.

Trenutačno je u zemlji 121.000 gostiju, od čega 105.000 stranih. Mnogima je dragocjen izvor informacija bila i HUT-ova interaktivna, svakodnevno ažurirana karta croatiacovid19.info, koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i koju je od predstavljanja pregledalo više od milijun turista.

Tijekom proteklih sedam dana kartom su se od stranaca najviše služili Nijemci (36,8%), Nizozemci (14,6%) i Austrijanci (8,06%), a svih njih bi od sredine lipnja napokon trebalo biti više i u Dalmaciji, jer kreću brojne aviolinije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno