Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Splitski ugostitelji, unatoč svojim teškim trenucima, organizirali vrijednu akciju za djelatnike KBC-a Split ”Nek im Advent zamiriše”

Ugostiteljski objekti zatvoreni su do 21. prosinca, a kakva ih sudbina čeka nakon tog datuma još nije poznato. No, unatoč svim svojim problemima Udruženje ugostitelja Split organiziralo je akciju za djelatnike KBC-a Split pod nazivom “Nek im Advent zamiriše” koja će trajati do 27. prosinca.

– Ušli smo u najljepše doba godine i ne smijemo dozvoliti da čaroliju koju Božić predstavlja zagluše surovi događaji kojima smo okruženi. Osnova ugostiteljstva je buđenje pozitivnih emocija, stvaranja osjećaja ugode i zajedništva. Iako zatvoreni, tu uslugu i dalje možemo pružati.

Svojim kuhačama ugostitelji će ovaj Advent začiniti najpotrebnijima za naše društvo, a to su u ovom trenutku medicinske sestre i liječnici koji se nalaze na prvoj crti obrane od koronavirusa, objašnjava nam Stipe Jeličić, vlasnik Bajamontija i Adriatic & Skipper teama, a ujedno i potpredsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Ističe kako su osjećali potrebu da zdravstvenim djelatnicima iskažu zahvalnost za sav njihov trud i uljepšaju ove blagdane.

Pozivamo sve ugostitelje

– Članovi su se već početkom mjeseca individualno organizirali i počeli spremati hranu za djelatnike Covid centra. Akciju smo proširili i na ostatak udruge i popunili dva tjedna do Božića za Plućni odjel na Firulama, Infektologiju, Anesteziologiju i Fizikalnu na Križinama, a nismo zanemarili ni Onkologiju. Svoj obol su dali i caffe barovi iz udruge u vidu donacija pića i kave, a pozivamo i sve ostale ugostitelje koji su zatvoreni i koji imaju volju pomoći na bilo kakav način da donacije u 12 sati svakog dana donesu na navedene odjele, govori Jeličić.

Ova godina je za ugostitelja po svemu bila teška, ali ističu kako je sve to zanemarivo naspram onoga što su prolazili i još uvijek prolaze djelatnici u zdravstvu koji već devet mjeseci ne staju od posla.

– Već kad smo dobili podršku države, smatramo da ju je ispravno preusmjeriti nazad u sektor gdje je najpotrebnija. Takvom sinergijom zatvara se krug humanosti i na najbolji mogući način štuju se vrijednosti Adventa. Nadamo se da ovakva suradnja svih dionika krize neće biti iznimka, nego ćemo i ubuduće iz svakog problema, zajedničkim djelovanjem, izvući ono najbolje. Nadamo se da će mirisi Božića utopliti hodnike splitske bolnice i da će im makar na kratko utrnuti stres i dati im snage za izdržati radni dan. Nek im Advent zamiriše, nek im je sretan i blagoslovljen Božić i nek nam, svima, Nova godina donese ljepše okolnosti, poručio je Jeličić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno