Petak, 9 lipnja, 2023

Splitski ugostitelji predložili produljenje mjera za umanjenje zakupnina sukladno padu prometa

Predstavnici Strukovne grupacije ugostiteljskih djelatnosti Županijske komore Split na jučerašnjem radnom sastanku u Gradu Splitu zatražili su produljenje zaključaka gradonačelnika kojima se umanjuje plaćanje zakupnine za korištenje javnih površina te za korištenje poslovnih prostora u Gradu Splitu, sukladno padu prometa.

Navedeni su zaključci dio ranije usvojenog paketa mjera kojima je Grad Split u prethodnom periodu izašao u susret svojim poduzetnicima, radi ublažavanja posljedica korona krize na njihovo poslovanje. Iako nije bilo za očekivati da će produženje mjera biti potrebno, nažalost, zbog nastavka ograničenja rada i nepovoljne epidemiološke sitruacije, pomoć je i dalje potrebna. Prijedlog je navedene zaključke produljiti do kraja kolovoza ove godine, što bi bilo od velikog značaja za poslovanje splitskih ugostitelja u ovom izazovnom i neizvjesnom razdoblju.

Stoga vjerujemo kako će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita predloženo i prihvatiti, čime bi se olakšao nastavak rada ugostitelja. Naravno, nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji i turističkoj sezoni, te da ovakve mjere više neće biti neophodno potrebne, poručuju iz HGK ŽK Split.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno