Splitski advent ove godine u ”korona” stilu. Ništa od kućica i mirisa fritula ovaj Božić

201
split

Iako su prije svega četiri dana na pitanje hoće li se Advent u Splitu uopće održati iz tvrtke “Spalatum D.M.C.” odgovorili pozitivno, odbacujući naše sumnje, iz toga gradskog poduzeća su jučer javili kako će, zbog epidemiološke sigurnosti posjetitelja, program proteći će bez prepoznatljivih ugostiteljskih i trgovačkih kućica.

Kako navode, adventski program će se i ove godine održati, no u drugačijem izdanju. “Spalatum D.M.C.”, zadužen za održavanje kućica, svoj će angažman, kako tvrde, nastaviti kao tehnička podrška blagdanskom ozračju.

Advent vs. Korona

– Gotovo da je i nezamislivo u današnje vrijeme postaviti Advent u bilo kojem gradu bez omiljenih kućica, no epidemiološka situacija i zdravlje naših sugrađana moraju biti na prvome mjestu.

Pratimo stanje u zemlji svakoga dana kako bismo pravovremeno reagirali na sve upute i upozorenja vezana za koronavirus, jer Advent čine, prije svega, ljudi. Odluka o izostanku kućica donesena je kao proaktivna mjera kojom ćemo, vjerujem, znatno podići sigurnost cijele manifestacije – javljaju iz organizatorske tvrtke.

Program se, kako dodaju, još finalizira u skladu sa svim potrebnim epidemiološkim mjerama te će uskoro biti predstavljen na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Splita i na društvenim mrežama

– Zahvaljujem svim ugostiteljima i obrtnicima koji su iskazali interes za sudjelovanje na Adventu te ih ovim putem molim za razumijevanje. Vjerujem da ćemo svi zajedno odgovornim ponašanjem osigurati da dogodine budemo u prilici ponovno surađivati – naglašava Ante Šunjić, direktor “Spalatuma D.M.C.”.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 16.00.

Please wait...

Thank you for sign up!