Srijeda, 7 prosinca, 2022

Splitska turistička zajednica organizirala prvi webinar o očuvanju mentalnog zdravlja za turističke djelatnike

Turistička zajednica grada Splita organizirala je prvi webinar o očuvanju mentalnog zdravlja za turističke djelatnike. U vrijeme pandemije briga o mentalnom zdravlju od ključne je važnosti za lakše suočavanje sa stresnim situacijama, kvalitetno izvršenje radnih obaveza, kvalitetno upravljanje poslovanjem i zaposlenicima. Webinar je održala Nelija Rudolfi, magistrica psihologije i dopredsjednica Hrvatskog psihološkog društva, koja je naglasila važnost ovog webinara.

“Razumijevanje turističkog ponašanja tijekom i nakon velikih turističkih kriza ključno je za oporavak odredišta. Pandemija COVID-19, razdoblje neizvjesnosti i rizika, zahtijeva procjenu čimbenika koji utječu na namjere putovanja. U svakom slučaju, pandemijsko razdoblje, a kasnije i postpandemijsko razdoblje, donose nove trendove u turizmu. Sve to zajedno predstavlja i nove izazove za turističke djelatnike. Kako bi se što bolje nosili s novim izazovima, ali i postali otporniji na kroničan stres kojem smo svi u ovom pandemijskom razdoblju izloženi, izuzetno je važno da turistički djelatnici vode brigu i ulažu u očuvanje mentalnog zdravlja.”

Na webinaru su sudjelovali djelatnici hotela, agencija i restorana.

“Drago mi je da sam kao turistički djelatnik imao priliku sudjelovati i biti dijelom jednog ovakvog projekta. Predavanja stručnjaka su nam itekako dobrodošla u ovom izazovnom razdoblju. Webinar ”Turizam i mentalno zdravlje” svakako me potaknuo da drugačije sagledam situaciju u kojoj se nalazim, preispitam usvojenost tehnika upravljanja stresom, te da se u konačnici bolje brinem za vlastito mentalno zdravlje. Iskreno se nadam kako će ovakvih i sličnih predavanja u budućnosti biti još, pa i onda kada ovo turbulentno razdoblje jednom završi.” rekao je Ivan Čepić, djelatnik Elite travel Agencije.

Ciklus webinara se nastavlja, a ovu srijedu namijenjen je voditeljima i menadžerima s posebnim naglaskom na brigu o vlastitom mentalnom zdravlju, ali i metodama upravljanja timovima u ovim izazovnim vremenima. Prijaviti se možete slanjem imena, prezimena i naziva tvrtke u kojoj radite na evisitor@visitsplit.com.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno